
Sunneys cajunbakte reker og grits
oppskriften på sunny's cajun baked shrimp and grits gir en smakfull og enkel rett. perfekt for en smakfull middag med cajun-krydder og kremete grits.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stk saltet smør, romtemperert
- 2. 1 ss sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
- 3. 2 vårløk (hvite og grønne deler), finhakket
- 4. 1 stor hvitløksfedd, raspet på et rivjern
- 5. Revet skall av 1 sitron
- 6. 900 g frosne, skrelte og rensede jumbo-reker, tint og grovhakket
- 7. 2,5 dl kremfløte
- 8. Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
- 9. ¾ kopp hurtiggryn
- 10. 1 kopp revet røkt Gouda
- 11. Sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For den sammensatte smøren og reken. I en middels stor bolle, tilsett smør, sjømatkrydder, vårløk, hvitløk og sitronzest, og mos det sammen til det er godt blandet. Skrap blandingen inn i plastfolie og form den til en logg, eller dekk den til i bollen. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 4Del rekene i to aluminiumsfoliepakker, legg på hver pakke to tykke skiver av den sammensatte smøren, brett opp kantene og stek i 8 til 10 minutter.
- 5For gritsen. I en stor kjele, på middels høy varme, tilsett kremfløte, en klype salt, noen kverninger av svart pepper og 2 kopper vann. Kok opp forsiktig, og tilsett deretter gritsen og kok under omrøring til den er tykk, ca. 5 minutter. Rør inn osten.
- 6Server gritsen i en bolle, toppet med en spiseskje av den sammensatte smøren og rekene. Server med sitronbåter for å presse over.