Sunneys cajunbakte reker og grits

Sunneys cajunbakte reker og grits

oppskriften på sunny's cajun baked shrimp and grits gir en smakfull og enkel rett. perfekt for en smakfull middag med cajun-krydder og kremete grits.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stk saltet smør, romtemperert
  • 2. 1 ss sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
  • 3. 2 vårløk (hvite og grønne deler), finhakket
  • 4. 1 stor hvitløksfedd, raspet på et rivjern
  • 5. Revet skall av 1 sitron
  • 6. 900 g frosne, skrelte og rensede jumbo-reker, tint og grovhakket
  • 7. 2,5 dl kremfløte
  • 8. Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
  • 9. ¾ kopp hurtiggryn
  • 10. 1 kopp revet røkt Gouda
  • 11. Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For den sammensatte smøren og reken. I en middels stor bolle, tilsett smør, sjømatkrydder, vårløk, hvitløk og sitronzest, og mos det sammen til det er godt blandet. Skrap blandingen inn i plastfolie og form den til en logg, eller dekk den til i bollen. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  4. 4Del rekene i to aluminiumsfoliepakker, legg på hver pakke to tykke skiver av den sammensatte smøren, brett opp kantene og stek i 8 til 10 minutter.
  5. 5For gritsen. I en stor kjele, på middels høy varme, tilsett kremfløte, en klype salt, noen kverninger av svart pepper og 2 kopper vann. Kok opp forsiktig, og tilsett deretter gritsen og kok under omrøring til den er tykk, ca. 5 minutter. Rør inn osten.
  6. 6Server gritsen i en bolle, toppet med en spiseskje av den sammensatte smøren og rekene. Server med sitronbåter for å presse over.