
Kyllingfrikasse med tomat- og basilikumpilaff
Lær hvordan du lager en smakfull kylling fricassee med frisk tomat og basilikum, servert med aromatisk pilaf. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 benfrie kyllingbryst med skinn
- Salt og pepper
- Hvetemel, etter behov for å vende kyllingen
- 1/4 kopp klarnet smør
- 6 ferske tomater, fjernet frø og hakket, eller 1 stor boks (28-32 unser) plommetomater
- 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader, pluss kvister til pynt
- 1 kopp hvitvin
- 1 kopp grønnsaks- eller kyllingkraft
- 1 kopp kremfløte
- 1/8 kopp olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 kopper ris
- 5 kopper kyllingkraft
- 1 teskje fuglefrøblanding (poultry seasoning)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Vend kyllingen i mel og rist av overflødig mel. Varm opp halvparten av det klarte smøret (1/8 kopp) i en stor stekepanne, og brun kyllingen på begge sider over middels varme, ca. 8 til 10 minutter. Overfør kyllingen til en ovnsfast form. Tilsett resten av det klarte smøret (den andre 1/8 koppen) i den samme stekepannen, og ha i tomater og hakket basilikum. La det småkoke forsiktig på lav varme i 2 minutter. Deretter heller du i hvitvinen og lar væsken redusere til halvparten. Når væsken i stekepannen er redusert, tilsetter du grønnsaksbuljong og kremfløte, og lar det koke opp forsiktig. La sausen koke til den begynner å tykne, ca. 5 til 10 minutter. Hell sausen direkte over kyllingen i formen, og stek den dekket i ovnen til den indre temperaturen når 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) på et øyeblikksmåler, ca. 25 til 35 minutter.
- 2Mens kyllingen koker, begynner du på risen. Varm opp olivenolje i en middels stor kjele og surr løk og hvitløk til de er gjennomsiktige. Tilsett ris og rør lett for å riste den. Hell i de 5 koppene med kyllingkraft, og tilsett fugleblanding (poultry seasoning). Krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til risen er mør, ca. 25 minutter, og hold lokket på hele tiden.
- 3Når kyllingen er ferdig, overfør stykkene til et serveringsfat. Kyllingen skal fortsatt ha saus på toppen. Du kan øse litt mer saus over kyllingen hvis ønskelig, men mesteparten av den resterende sausen i formen vil bli brukt til risen. Avslutt risen ved å tilsette tomat- og basilikumsausen og blande godt. Legg risen midt på tallerkenen, legg en kyllingbit oppå, og pynt med basilikum.