
Klassiske Buffalo Wings
Lær hvordan du lager klassiske buffalo wings hjemme. En enkel oppskrift på sprø og krydrede kyllingvinger som passer perfekt til helgen eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 30 kyllingvinger, små vinger fjernet
- 2 kopper sterk saus
- 1/4 teskje Worcestershire-saus
- Vegetabilsk olje, til steking
- 1 ½ kopper hvetemel
- Kosher-salt
- Cayennepepper
- 2 store egg
- 1/4 kopp helmelk
- Olje, til dypsteking
- 1 kopp rømme
- 1/2 kopp majones
- 1 sitron, presset saften av
- 1 spiseskje hvit eddik
- 1/4 kopp hakkede persilleblader
- 1 teskje finhakkede sjalottløk
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1/4 pund blåmuggost, smuldret
- Selleristenger, til servering
Fremgangsmåte
- 1For å lage vingene: Plasser vingene i en glass- eller annen ikke-reaktiv bolle og tilsett 1 kopp av den varme sausen og Worcestershire. Bland godt, og sørg for at alle vingene er dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 2Hell oljen til steking i en stor kjele til en dybde på 5 cm og varm opp over middels varme til 190°C.
- 3Ha melet i en egen blandebolle og krydre med kosher-salt og cayennepepper etter smak. I en separat bolle, lag en eggeblanding ved å vispe sammen eggene og melken til det er godt blandet.
- 4Arbeid med alle tre boller (vingene, melet, eggeblandingen): Først dypper du hver vinge i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt dypper du vingen helt i melet igjen, slik at den blir jevnt dekket. Friter vingene i 12 til 15 minutter, eller til de har fått en sprø og jevn overflate. Når de er gjennomstekte, legg dem til side for å renne av på tørkepapir eller den ikke-trykte siden av en papirpose.
- 5For å lage dressingen: I en blandebolle, og med en visp, blander du rømme, majones, sitronsaft, eddik, persille, sjalottløk og hvitløk til en jevn konsistens. Rør forsiktig inn den smuldrede osten til den er helt blandet inn.
- 6For å servere: Legg de stekte vingene i en stor bolle og hell over resten av den varme sausen (1 kopp, eller mindre etter smak). Server med blåmuggostdip og selleristenger på siden – og masse servietter!