
Chimichurri-saus
Lær hvordan du lager en autentisk chimichurri saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til kjøttretter og grillmat for en smakfull opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 4 hvitløksfedd, grovhakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader, godt pakket
- 1/2 kopp ferske korianderblader, godt pakket
- 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- 1/4 kopp isbiter
- 1 jalapeño, uten stilk og frø, grovhakket
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Bland eddik, hvitløk og en raus klype salt i en blender, og kjør på lav hastighet til det er jevnt. Tilsett persille, koriander, oregano, is og jalapeño, og kjør på middels hastighet. Mens blenderen går, hell sakte i olivenoljen i en tynn stråle og kjør til det er glatt og kremete, ca. 1 minutt, og skrap ned sidene ved behov. Smak til chimichurrien med mer salt og pepper, og overfør den til en serveringsskål. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal serveres.