Hello Fresh Mobile Banner
Kalkun og stuffing

Kalkun og stuffing

oppskrift på kalkun med stuffing, perfekt til høytider eller søndagsmiddag. enkel å lage, smakfull og saftig kalkun med fyll. prøv vår oppskrift i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Én kalkun på 14 til 16 pund, innmat fjernet og satt til side, nakke satt til side for saus.
  • ½ stk usaltet smør, smeltet
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 6 stilker selleri, vasket og skåret i 2,5 cm store biter
  • 2 store løk, skrelt, delt i to og skåret i skiver
  • 1 hvitløkshode
  • 2 kvister fersk salvie, stilket og grovhakket
  • 4 laurbærblad
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 7 kopper lavsalt kyllingkraft
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 ss Dijon-sennep
  • ½ kopp tørr marsala eller sherry
  • 2 ss hvetemel
  • 1 stk usaltet smør, delt i to
  • 1 pund løs svinepølse, brutt i små biter
  • 6 kopper surdeigsbrød i 2,5 cm terninger, med skorpe og alt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 1 stor bit osteklede.
  3. 3For kalkunen:
  4. 4Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  5. 5Overfør kalkunen til en stekeplate, utstyrt med en stekerist hvis ønskelig, og dypp ostekledet i smør.
  6. 6Krydre fuglen med salt og pepper.
  7. 7Pensle eventuelt resterende smør på toppen av fuglen, og dekk brystene med ostekledet for å forhindre at skinnet brenner før det er ferdig stekt.
  8. 8Legg selleri, løk, hvitløk, salvie, laurbærblad og rosmarin i og rundt kalkunen i stekeformen – disse skal brukes til å lage stuffing når alt er ferdig stekt.
  9. 9Sett stekeformen midt i ovnen.
  10. 10Kok i omtrent 12 minutter per pund (ca. 0,45 kg).
  11. 11Etter omtrent 2 timer med koking, fjern ostekledet fra toppen av brystene og sett kalkunen tilbake i ovnen for å steke i ytterligere 1 time.
  12. 12Hvis tuppene av vingene begynner å bli for mørke, dekk dem med folie for å forhindre at de brenner.
  13. 13For sausen:
  14. 14Legg halsen og kyllingkraften i en kjele og la det småkoke forsiktig på komfyren mens kalkunen blir ferdig.
  15. 15Kraften skal redusere til omtrent halvparten.
  16. 16Krydre med salt og pepper.
  17. 17Hvordan vet du når kalkunen er ferdig?
  18. 18Temperaturen i låret (der kjøttet er tykkest og tar lengst tid å koke) bør vise 74°C (165°F) når den måles med et termometer.
  19. 19Når den er ferdig, ta fuglen ut av ovnen, overfør den til en flat overflate (eller serveringsfat), og la den hvile i 20 til 30 minutter før du fjerner grønnsakene for stuffing og skjærer opp kjøttet.
  20. 20For stuffing:
  21. 21Varm en stor stekepanne og tilsett en halv blokk smør.
  22. 22Tilsett pølsen og stek til den er brun og sprø.
  23. 23Reserver fettet og legg pølsen i en stor bolle sammen med de stekte grønnsakene fra kalkunfatet.
  24. 24Tilsett resten av smøret i pannen.
  25. 25Tilsett den terte surdeigsbrødet og stek, mens du rører, til det blir gyllent og sprøtt, ca. 6 til 8 minutter.
  26. 26Vend og krydre med salt og pepper før du legger det i bollen med grønnsakene.
  27. 27Rør alt godt sammen og smak til med krydder, juster om nødvendig.
  28. 28For sausen:
  29. 29Med mindre bunnen av stekeformen er brent, kan du lage en deilig saus.
  30. 30Sett stekeformen over komfyren, tilsett sennep og marsala, og varm opp på lav varme.
  31. 31Skrap bunnen for å få med stekesjyen og smakfulle biter av stekefettet etter hvert som marsalaen reduseres.
  32. 32Sil ut halsen fra kraften og hell ca. 1/2 kopp i en liten bolle.
  33. 33Visp inn mel, pass på at det ikke blir klumper.
  34. 34Reduser marsalaen til nesten all væske er fordampet.
  35. 35Tilsett resten av kyllingkraften og melblandingen i stekeformen.
  36. 36Visp for å blande.
  37. 37Smak til med krydder.
  38. 38Reduser til sausen tykner.
  39. 39Hell over i en sausekanne.
  40. 40La kalkunen hvile i 15 til 20 minutter før du skjærer den opp.
  41. 41Server skivet kalkun med stuffing (dressing) på siden.