
Stekt kalkun
en enkel oppskrift på roast turkey, perfekt for høytider og spesielle anledninger. lær hvordan du steker kalkun saftig og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 8-10 pund kalkun, hals og innmat fjernet
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 1 middels stor løk, delt i fire
- 1 hvitløk, delt i to
- Flere kvister ferske urter, som timian, persille, rosmarin eller salvie
- 2 laurbærblader
- 8 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Juster stativet til laveste posisjon og fjern de andre stativene.
- 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3Tørk kalkunen grundig innvendig og utvendig med papirhåndklær. Krydre innsiden av brysthulen med salt og pepper, og fyll den med løk, hvitløk, urter og laurbærblader. Plasser fuglen på en stekerist i en stekepanne, med brystet opp, og pensle med halvparten av smøret. Krydre med salt og pepper. Dekk fuglen løst med aluminiumsfolie.
- 4Stek kalkunen på laveste ovnsgitter i 2 timer. Fjern folien og pensle med resten av smøret og stekeskyen. Øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit) og fortsett å steke til en steketermometer, satt inn i låret på fuglen, viser 77 grader Celsius (170 grader Fahrenheit), omtrent 45 minutter til. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 20 minutter. Fjern og kast løk, hvitløk, urter og laurbærblader før utbening.