Stekt kalkun

Stekt kalkun

en enkel oppskrift på roast turkey, perfekt for høytider og spesielle anledninger. lær hvordan du steker kalkun saftig og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 8-10 pund kalkun, hals og innmat fjernet
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 1 middels stor løk, delt i fire
  • 1 hvitløk, delt i to
  • Flere kvister ferske urter, som timian, persille, rosmarin eller salvie
  • 2 laurbærblader
  • 8 spiseskjeer usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Juster stativet til laveste posisjon og fjern de andre stativene.
  2. 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 3Tørk kalkunen grundig innvendig og utvendig med papirhåndklær. Krydre innsiden av brysthulen med salt og pepper, og fyll den med løk, hvitløk, urter og laurbærblader. Plasser fuglen på en stekerist i en stekepanne, med brystet opp, og pensle med halvparten av smøret. Krydre med salt og pepper. Dekk fuglen løst med aluminiumsfolie.
  4. 4Stek kalkunen på laveste ovnsgitter i 2 timer. Fjern folien og pensle med resten av smøret og stekeskyen. Øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit) og fortsett å steke til en steketermometer, satt inn i låret på fuglen, viser 77 grader Celsius (170 grader Fahrenheit), omtrent 45 minutter til. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 20 minutter. Fjern og kast løk, hvitløk, urter og laurbærblader før utbening.