Stekte rotgrønnsaker

Stekte rotgrønnsaker

oppskrift på deilige bakte rotgrønnsaker, perfekt som tilbehør til hverdag og fest. sunn, smakfull og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 stykke usaltet smør
  • 2 store poteter, skrellet og tynne skiver
  • 1 1/2 kopper pastinakk, skrellet og tynne skiver
  • 1 1/2 kopper gulrøtter, skrellet og tynne skiver
  • 1 kopp tynne skiver av løk
  • Salt og pepper
  • 1 1/2 kopper lavsodium kyllingkraft
  • 3/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en middels stor ildfast form. Legg et enkelt lag med poteter i formen, og topp med poteter, pastinakk, gulrøtter og løk. Krydre med salt og pepper, legg små smørklatter på toppen, og strø over 1/4 kopp ost. Legg et nytt lag med grønnsaker og gjenta prosessen. Hell kraft over grønnsakene og dekk til med aluminiumsfolie. Stek i 40 minutter, eller til grønnsakene er møre. Fjern folien og strø over resten av parmesanen, og stek til det er gyllent. Server varm.