
New Orleans Barbecue Shrimp Dip
oppskrift på new orleans barbecueshrimp dip, en deilig forrett med smak av new orleans. perfekt for fest og helg. enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 8 ssps usaltet smør (1 stang)
- 1/4 kopp chilisaus
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 5 hvitløksfedd, knust
- 2 ss Worcestershire-saus
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts paprika
- 1/2 ts sterk saus
- 560 g skrelte og rensede store reker, uten hale
- 113 g kremost, romtemperert
- 1/2 kopp rømme
- 3 vårløk, hvite og grønne deler adskilt og tynne skiver
- 1/2 kopp ferske persilleblader, løst pakket og hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Kjeks og sprøtt rustikt brød til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en ildfast form som rommer 5 kopper og tåler å brukes under grillen
- 2Spesialutstyr: en ildfast form som rommer 5 kopper og tåler å brukes under grillen
- 3Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Visp inn chilisaus, sitronsaft, hvitløk, Worcestershire-saus, cayennepepper, oregano, paprika og hot sauce. La det småkoke og kok, under omrøring ofte, til det er litt redusert, ca. 5 minutter. Tilsett reken og kok til de er rosa og akkurat gjennomkokte, snu en gang, i 4 til 5 minutter. Fjern fra varmen og la avkjøle.
- 4Når det er avkjølt, legg rekeblandingen i en food processor og puls til den er grovhakket. (Rekeblandingen kan lages opptil en dag i forveien og oppbevares i kjøleskap.)
- 5Bland kremost og rømme i en stor bolle og rør kraftig med en slikkepott til det er glatt. Tilsett rekeblandingen, hvitløksgrønnsakene, persille, 1 1/4 teskje salt og et par kverninger pepper, og rør for å blande. Hell over i en ildfast form som rommer 5 kopper og jevnt fordelt.
- 6Smelt de resterende 4 spiseskjeene smør og hell over rekedippen, pass på å dekke hele overflaten med et tynt lag smør. Strø over de grønne delene av vårløken. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil over natten.
- 7Rett før servering, plasser en ovnrack i den øverste tredjedelen av ovnen og forvarm grillen. Grill rekedippen til smørlaget akkurat begynner å smelte. Server med kjeks og sprø brød.