New Orleans Barbecue Shrimp Dip

New Orleans Barbecue Shrimp Dip

oppskrift på new orleans barbecueshrimp dip, en deilig forrett med smak av new orleans. perfekt for fest og helg. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 8 ssps usaltet smør (1 stang)
  • 1/4 kopp chilisaus
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 5 hvitløksfedd, knust
  • 2 ss Worcestershire-saus
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts sterk saus
  • 560 g skrelte og rensede store reker, uten hale
  • 113 g kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp rømme
  • 3 vårløk, hvite og grønne deler adskilt og tynne skiver
  • 1/2 kopp ferske persilleblader, løst pakket og hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Kjeks og sprøtt rustikt brød til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en ildfast form som rommer 5 kopper og tåler å brukes under grillen
  2. 2Spesialutstyr: en ildfast form som rommer 5 kopper og tåler å brukes under grillen
  3. 3Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Visp inn chilisaus, sitronsaft, hvitløk, Worcestershire-saus, cayennepepper, oregano, paprika og hot sauce. La det småkoke og kok, under omrøring ofte, til det er litt redusert, ca. 5 minutter. Tilsett reken og kok til de er rosa og akkurat gjennomkokte, snu en gang, i 4 til 5 minutter. Fjern fra varmen og la avkjøle.
  4. 4Når det er avkjølt, legg rekeblandingen i en food processor og puls til den er grovhakket. (Rekeblandingen kan lages opptil en dag i forveien og oppbevares i kjøleskap.)
  5. 5Bland kremost og rømme i en stor bolle og rør kraftig med en slikkepott til det er glatt. Tilsett rekeblandingen, hvitløksgrønnsakene, persille, 1 1/4 teskje salt og et par kverninger pepper, og rør for å blande. Hell over i en ildfast form som rommer 5 kopper og jevnt fordelt.
  6. 6Smelt de resterende 4 spiseskjeene smør og hell over rekedippen, pass på å dekke hele overflaten med et tynt lag smør. Strø over de grønne delene av vårløken. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil over natten.
  7. 7Rett før servering, plasser en ovnrack i den øverste tredjedelen av ovnen og forvarm grillen. Grill rekedippen til smørlaget akkurat begynner å smelte. Server med kjeks og sprø brød.