Sjefssalat

Sjefssalat

Lær å lage en deilig chef's salad med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett middag, med friske grønnsaker og smakfulle ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 680 gram Boston-, bibb- eller grønn- eller rødbladssalat, vasket, trimmet og tørket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 oppskrift med sjalottløk- eller urtevinaigrette, ranchdressing, blåmuggostdressing eller Thousand Island-dressing, oppskrifter følger
  • 115 gram importert sveitsisk ost, skåret i 5 cm lange matchstick-biter
  • 115 gram stekt skinke, skåret i 5 cm lange matchstick-biter
  • 115 gram røkt kalkun, kylling eller andebryst, skåret i 5 cm lange matchstick-biter
  • 115 gram sjeldent stekt storfekjøtt, skåret i 0,6 cm x 5 cm matchstick-biter
  • 2 hardkokte egg, skrelt og delt i båter
  • 1 moden Hass-avokado, i terninger
  • 16 cherrytomater eller drue-tomater, halvert
  • 2 kirby (syltetøy) agurker, skivet
  • 1 kopp ristet croutoner
  • 0,6 dl hvitvinseddik, champagneeddik eller lagret sherryeddik
  • 2–3 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1,7 dl ekstra jomfrolivolje
  • 0,6 dl hvit-, rød- eller lagret sherryeddik
  • 2–3 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3/4 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1 kopp ferdiglaget eller hjemmelaget majones
  • 1/4–1/3 kopp kulturmelk
  • 2 ss finhakket flatbladpersille
  • 2 ss finhakket fersk gressløk
  • 1 vårløk, trimmet og tynnsnittet
  • 1 teskje hvitvinseddik
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 kopp majones
  • 1/2 kopp smuldret Maytag- eller annen blåmuggost (ca. 85 gram), delt
  • 1/2 kopp halvt og fullt (half-and-half)
  • 2 ss rømme
  • 1 ss ferskpresset sitronjuice
  • 1/4 teskje Worcestershire-saus
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 teskje kosher-salt, eller mer etter smak
  • 3/4 kopp ferdiglaget eller hjemmelaget majones
  • 1/4 kopp flaske-chilisaus
  • 2 ss ketchup
  • 1 1/2 ss finhakket løk
  • 2 teskjeer søt sylteagur-relish
  • 1/2 hardkokt stort egg, presset gjennom en sil eller finhakket
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Riv salaten i bitestore biter og legg den i en stor blandingsbolle. Krydre med salt og pepper og vend inn 1/2 kopp av dressingen. Fordel salaten i fire store individuelle serveringsskåler. Pynt med osten, kjøttypene, eggene og avokadoen, som staker på et hjul, oppå hver salat. Strø over tomater, agurk og krutonger. Krydre med salt og pepper etter smak. Server og pass resten av dressingen rundt bordet.
  2. 2I en liten blandingsbolle, visp sammen eddik, sennep, salt og pepper etter smak. Rør inn sjalottløk. Gradvis visp inn oljen til du får en jevn dressing. Bruk umiddelbart eller oppbevar dekket i kjøleskapet i opptil en uke.
  3. 3Sett en middels stor bolle på et kjøkkenhåndkle formet som en "O" (dette hjelper å holde bollen stødig mens du visper). Visp sammen eddik, sennep, hvitløk, 1 1/4 teskjeer salt og et par kverninger pepper i bollen. Hell sakte inn oljen mens du visper kontinuerlig til blandingen er godt kombinert og jevn. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. For variasjon kan du tilsette dine favoritt tørkede eller hakkede friske urter.
  4. 4Mos hvitløk og salt til en pasta med siden av en kokkekniv. I en middels stor bolle, visp sammen hvitløk, majones, 1/4 kopp kulturmelk, persille, gressløk, vårløk, eddik og pepper etter smak. Hvis sausen er veldig tykk, tynn den ut med et par spiseskjeer mer kulturmelk. Bruk umiddelbart eller oppbevar dekket i kjøleskapet i opptil 3 dager.
  5. 5I en middels stor bolle, visp sammen majones, 1/4 kopp blåmuggost, fløte, rømme, sitronsaft, Worcestershire-saus og salt til en jevn blanding. Rør forsiktig inn den resterende 1/4 kopp blåmuggost og krydre med pepper etter smak. Bruk med en gang eller oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager.
  6. 6Lag en pasta med hvitløk og 1/4 teskje salt ved å knuse dem med siden av en kokkekniv. I en liten blandingsbolle, visp sammen hvitløk, majones, chilisaus, ketchup, løk, relish og egg til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. Bruk umiddelbart eller oppbevar dekket i kjøleskapet i opptil 2 dager.