Tamale-tart med ovnsbakt hvitløkskrem og Gulf-krepskjøtt
oppskrift på en smakfull tamale tart fylt med ovnsstekt hvitløkssaus og gulf krabbe, perfekt som forrett eller hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper kremfløte
- 2. 3 spiseskjeer most roasted hvitløk
- 3. 4 eggeplommer
- 4. 2 teskjeer salt
- 5. 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
- 6. 1 stor rød paprika, frøet og grovhakket
- 7. 2 kopper masa harina
- 8. 1/4 kopp gult maismel
- 9. 1/4 teskje cayennepepper
- 10. 2 teskjeer malt spisskummen
- 11. 2 spiseskjeer salt
- 12. 6 spiseskjeer (3 unser) vegetabilsk fett, romtemperert
- 13. 6 spiseskjeer ancho-chilipuré
- 14. 2 kopper vann
- 15. 2 spiseskjeer olivenolje
- 16. 1/2 liten løk, finhakket
- 17. 280 gram fersk krabbekjøtt, helst fra Gulfkysten, renset
- 18. 1/4 kopp skåldet, skrelt, frøet og terningkuttet tomat (rød)
- 19. 1/4 kopp skåldet, skrelt, frøet og terningkuttet gul tomat
- 20. 2 spiseskjeer hakkede ferske korianderblader
- 21. 1 serranoskive, frøet og finhakket
- 22. 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- 23. Salt
Fremgangsmåte
- 11. For hvitløkskremen: Kok opp fløten i en middels stor kjele over middels varme. Senk varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 1 kopp pluss 2 spiseskjeer. Visp inn den ristet hvitløken. I en blandingsbolle, visp lett på eggeplommene mens du heller i fløten i en tynn stråle, og smak til med salt og pepper. Dekk til og sett til side for å avkjøle.
- 22. For tamaleterten: I en liten kjele, dampe rød paprika over kokende vann til den er myk, ca. 10 minutter. Sil av vannet og overfør til en blender eller food processor; kjør til glatt puré. Du skal ha omtrent 3/4 kopp puré; tilsett eventuelt litt vann for å få riktig mengde.
- 33. I en middels bolle, bland sammen masa harina, maismel, cayenne, spisskummen og salt. I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser på middels hastighet, pisk inn fettstoffet til det er lyst og luftig.
- 44. Rør gradvis inn de tørre ingrediensene i fettstoffet for å danne en jevn deig. Rør inn ancho-chili puréen og rød paprika-puréen. Form deigen til en disk og trykk den ut i en 23 cm rund terteform med løs bunn, og trykk deigen jevnt over bunnen og opp langs kantene. Fyll terteformen med den reserverte hvitløkskremen og dekk med plastfolie.
- 55. Plasser en rund metallrist inne i en wok og hell i vannet; risten skal være minst 7,5 cm over vannet. Kok opp vannet over høy varme, skru ned varmen og la det småkoke. Sett den innpakkede terteformen på risten og varm opp vannet til det koker igjen. Senk varmen til lav, dekk til wokken, og damp til kremen er stivnet, men fortsatt lett skjelvende, i 25 til 30 minutter. Bruk grytehåndtak for å løfte forsiktig terteformen av risten. Fjern plastfolien og sidene av formen. Overfør til et serveringsfat.
- 66. For krabbekjøttet: Varm opp olivenoljen i en stor, ikke-reaktiv stekepanne over høy varme til den begynner å ryke lett. Tilsett løk og kok, rør i 1 minutt. Rør inn krabbekjøttet, tomatene, korianderen, serranos og limesaft, og kok til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Smak til med salt. Bruk en hullsleiv til å dekke toppen av terte med krabbeblandingen. Skjær terten i båter og server varm.