
Mors bakte bønner
lær hvordan du lager mom's baked beans med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller tilbehør, lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund bacon
- 1 løk, hakket
- 6 fedd hvitløk, hakket
- Fire bokser á 15 unser bønner, drenert
- 1/2 kopp lys melasse
- 1 kopp mørk brunsukker
- 1 kopp barbecue-saus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Legg et papirhåndkle på en tallerken. I en stekepanne over middels varme, tilsett baconet. Stek til det er mørt og kokt, men ikke sprøtt, og snu det en gang, ca. 8 minutter. Fjern det til tallerkenen med papirhåndkle. La det avkjøle, og hakk det deretter opp.
- 3Til pannen med baconfettet, tilsett løk og stek til den er myk, blank og gjennomsiktig, ca. 7 minutter. Tilsett hvitløk og stek til det er aromatisk, ytterligere 1 til 2 minutter. Fjern fra varmen.
- 4I en stor bolle, tilsett stekte bønner, melasse, mørk brunt sukker, barbecuesaus og baconblanding. Hell blandingen i en ildfast form på 23 x 33 cm og stek, uten lokk, i ca. 1 time. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i minst 10 minutter før servering.