Saltet karamellsaus

Saltet karamellsaus

Lær hvordan du lager en deilig salted caramel sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til iskrem, kaker og desserter. En rask og smakfull saus!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 teskje grå sjøsalt, knust eller kosher-salt
  • Variasjoner av saltet karamell, oppskrifter følger
  • 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
  • 1/2 kopp helmelk
  • 1/4 kopp saltet karamellsaus

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykkbunnet kjele, bland sukker og vann over middels lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok opp uten å røre. Hvis nødvendig, bruk en fuktig kakepensel for å vaske ned eventuelle krystaller på sidene av kjelen. Kok til sirupen har en dyp ravfarge, omtrent 5 til 6 minutter. Fjern sukkeret fra varmen og visp forsiktig inn den tunge fløten. Blandingen vil boble. Rør inn usaltet smør og salt. Overfør karamellen til en skål og avkjøl.
  2. 2Bruksområder for salt karamellsaus:
  3. 3Salt karamell-dip med høst- epler: Pakk sausen sammen med sesongens epler for å lage karamell- epler, eller dypp bare epleskivene i karamellsausen.
  4. 4Carmelitas: Legg ved en oppskrift på en klassisk carmelitas-oppskrift til den glasserte karamellsausen, med forslag om å bruke sausen i oppskriften.
  5. 5Saltet karamell-melkshake: Tilsett den salt karamellsausen i en enkel vanilje-melkshake, oppskriften følger.
  6. 6Saltet karamell-melkshake: Bland iskremen, melken og karamellsausen i en blender og kjør til det er jevnt.