
Saltet karamellsaus
Lær hvordan du lager en deilig salted caramel sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til iskrem, kaker og desserter. En rask og smakfull saus!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp sukker
- 1/4 kopp vann
- 3/4 kopp kremfløte
- 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje grå sjøsalt, knust eller kosher-salt
- Variasjoner av saltet karamell, oppskrifter følger
- 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
- 1/2 kopp helmelk
- 1/4 kopp saltet karamellsaus
Fremgangsmåte
- 1I en tykkbunnet kjele, bland sukker og vann over middels lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok opp uten å røre. Hvis nødvendig, bruk en fuktig kakepensel for å vaske ned eventuelle krystaller på sidene av kjelen. Kok til sirupen har en dyp ravfarge, omtrent 5 til 6 minutter. Fjern sukkeret fra varmen og visp forsiktig inn den tunge fløten. Blandingen vil boble. Rør inn usaltet smør og salt. Overfør karamellen til en skål og avkjøl.
- 2Bruksområder for salt karamellsaus:
- 3Salt karamell-dip med høst- epler: Pakk sausen sammen med sesongens epler for å lage karamell- epler, eller dypp bare epleskivene i karamellsausen.
- 4Carmelitas: Legg ved en oppskrift på en klassisk carmelitas-oppskrift til den glasserte karamellsausen, med forslag om å bruke sausen i oppskriften.
- 5Saltet karamell-melkshake: Tilsett den salt karamellsausen i en enkel vanilje-melkshake, oppskriften følger.
- 6Saltet karamell-melkshake: Bland iskremen, melken og karamellsausen i en blender og kjør til det er jevnt.