Epler, ingen pai, à la mode
Lær hvordan du lager en deilig epledessert i a la mode-stil uten pai. Enkel oppskrift perfekt for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smør
- 1 tommel fersk ingefær, revet eller finhakket
- 3 Golden Delicious epler, delt i fire, kjernet og skivet
- 2 teskjeer sitronsaft
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt, vurder etter eget skjønn
- 1 pint vaniljeis
- 1 boks pisket krem
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stekepanne på middels til middels høy varme. Tilsett ingefær og epler i smør, press litt sitronsaft over pannen og stek i 4 til 5 minutter. Tilsett brunt sukker, kanel og muskatnøtt i eplene, og kok i ytterligere 2 minutter. Fordel eplene i dessertskåler og topp med iskrem og pisket krem. Pynt den piskede kremen med en liten klype kanel eller muskatnøtt.