Brasiliansk feijoada

Brasiliansk feijoada

oppskrift på den autentiske brazilian feijoada, en rik og smakfull brasiliansk gryterett med bønner og kjøtt. perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund tørkede svarte skilpaddebønner, sortert og skylt
  • 1 pund saltet storfekjøtt, for eksempel carne seca eller corned storfe
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 1/2 pund saltfett, skåret i 2,5 cm terninger
  • 1 middels stor hvit løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 serranoskrell, delt i to
  • 2 laurbærblader
  • 1 pund røkt skinkehaler
  • 1 pund linguica eller spansk chorizo, skåret i 5 cm biter
  • 1 pund svineribbe, delt i individuelle ribber
  • 1 pund storfekjøtt til gryte, for eksempel toppsirkel eller chuck, skåret i 5 cm terninger
  • Hot saus
  • 2 appelsiner, skrelt og delt i segmenter
  • Collard greens, oppskrift følger
  • Kokt hvit ris, til servering
  • 2 buntete collard- eller grønnkål, ca. 900 gram
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 kopp kyllingkraft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Start dagen før, legg de tørkede bønnene i en stor bolle og dekk med kaldt vann; la bønnene blø over natten i kjøleskapet. I en egen bolle, bløtlegg den saltede storfen i kaldt vann til den er mør, og bytt vann et par ganger underveis. Sil av bønnene og carne seca; skjær opp den saltede storfen i biter.
  2. 2Smør en stor, tykk gryte med olje og varm opp på middels varme. Når oljen er varm, tilsett saltfettet, løk, hvitløk, pepper og laurbærblad. Kok og rør i 5 minutter for å få ut fett fra fettet og myke opp grønnsakene. Tilsett skinke, pølser, ribbe, terninger av storfe, carne seca og svarte bønner. Dekk med akkurat nok kaldt vann til å dekke ingrediensene (omtrent 2 ½ liter). Kok opp væsken, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke i 2 timer, av og til rør om. Skum av eventuelt skum som legger seg på overflaten under kokingen, og tilsett mer vann om nødvendig for å holde ingrediensene dekket under kokingen.
  3. 3Ta ut skinkene av gryten, kast skinn og fett, riv kjøttet i biter, og legg skinken tilbake i gryten. Bønnene skal være veldig møre, nesten sprengferdige. Mos omtrent 1 kopp av bønnene mot sidene av gryten for å lage en kremaktig konsistens. Rør godt i gryten, smak til og juster krydderet.
  4. 4For å servere, øs litt av bønnesteken i shotglass eller små kopper, tilsett en dash hot pepper-saus og drikk – dette gjøres tradisjonelt for å forberede ganen til feijoadaen. Server feijoada i store, brede boller, pyntet med appelsinbiter og med kålgrønnsaker og hvit ris som tilbehør.
  5. 5For å lage grønnsakene: fjern de seige stilkene og stilkene fra collard greens, og kast eventuelle blader som er blåst eller gule. Fyll vasken med vann og salt, da saltet hjelper med å fjerne urenheter. Vask collard greens grundig for å fjerne jord og sand, 2–3 ganger, til vannet er klart. Tørk godt. Legg flere blader oppå hverandre og rull dem sammen på langs i en bunt, skjær dem i 2,5 cm brede strimler. Gjenta til alle bladene er strimlet.
  6. 6Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann; legg collard greens i bløt i 3 minutter til de er møre, men fortsatt lysegrønne. Sil av vannet og la grønnsakene renne godt av.
  7. 7Varm opp en stor, dyp stekepanne på middels varme og smør med olje. Tilsett hvitløk og stek i 2 minutter for å myke opp. Ha i de blancherte grønnsakene og vend godt med olje og hvitløk. Hell i kyllingkraften og kok i 5 minutter til grønnsakene er visne og møre; pass på at de ikke overkokes. Krydre med salt og pepper, og server sammen med feijoadaen.