Mac og ost

Mac og ost

Lær hvordan du lager klassisk mac and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt som kveldsmat eller enkel middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • Vegetabilsk olje
  • 450 gram elbow macaroni eller cavatappi
  • 1 liter melk
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, delt
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 340 gram Gruyère, revet (ca. 4 kopper)
  • 225 gram ekstra-sharp Cheddar, revet (ca. 2 kopper)
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 340 gram ferske tomater (4 små)
  • 1 1/2 kopper ferske brødsmuler (5 skiver, uten skorpe)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Hell olje i en stor kjele med kokende, saltet vann. Tilsett makaroni og kok i henhold til anvisningene på pakken, 6 til 8 minutter. Sil av vannet godt.
  4. 4I mellomtiden varmer du opp melken i en liten kjele, men la den ikke koke. Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor (4-liters) kjele og tilsett melet. Kok på lav varme i 2 minutter, mens du rører med en visp. Mens du visper, tilsetter du den varme melken og koker i ett til to minutter til, til sausen er tykk og glatt. Ta kjelen av varmen, og rør inn Gruyère- og Cheddarkosten, 1 spiseskje salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett den kokte makaroni og rør godt. Hell blandingen i en ildfast form på 3 liter.
  5. 5Skjær tomatene i skiver og legg dem oppå. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør, bland dem med ferske brødsmuler, og strø over toppen. Stek i 30 til 35 minutter, eller til sausen bobler og makaroni er blitt gyllen på toppen.