
Rispilaff
lær hvordan du lager rice pilaf, en smakfull og enkel rett som passer til alle anledninger. perfekt som hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 sjalottløk, tynne skiver
- 1 ½ teskjeer kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 kopper basmatilignende langkornet ris
- 3 kopper lavsodium kyllingkraft
- 1 laurbærblad
- 1 kvist fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret med sjalottløk i en middels stor kjele over middels lav varme. Krydre med salt og pepper, og kok til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett risen og rør til den er dekket av smøret. Øk varmen til middels høy. La risen koke til den er lett ristet, og rør av og til, i ca. 5 minutter til.
- 2Rør inn buljongen, laurbærbladet og rosmarinen. La det småkoke over lav varme, dekk til, og kok til all buljongen er absorbert av risen og risen er mør, ca. 15 til 18 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i 5 minutter. Fjern rosmarin og laurbærblad. Fluff opp risen med en gaffel og server.
- 3Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., All Rights Reserved.