Sprø hvit pizza

Sprø hvit pizza

lær hvordan du lager en sprø og deilig hvit pizza hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en rask og smakfull middag eller kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor, lavfett, høykfiber, burrito-størrelse tortilla (med omtrent 100 kalorier)
  • Non-stick kokespray, etter behov
  • 1/3 kopp fettfri ricottakrem
  • 1 spiseskje revet delskummet mozzarellaost
  • 1/4 kopp tynne skiver av løk
  • 1/4 teskje hvitløkspulver
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 tynne skiver plommetomat
  • 4 ferske basilikumblader, pluss flere til servering, valgfritt
  • Revet parmesanost, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Legg tortillaen på et stekebrett sprayet med non-stick spray. Stek i ovnen til den er lett sprø, ca. 3 til 5 minutter på hver side. La ovnen stå på.
  3. 3Bland ricottaost med mozzarellaost i en liten bolle. Sett til side.
  4. 4Varm opp en stekepanne med non-stick spray på middels varme på komfyren. Tilsett løk og, rør av og til, kok til den er myk og lett brunet, ca. 5 eller 6 minutter.
  5. 5Rør umiddelbart løken inn i osteblandingen. Tilsett hvitløkskrydder, 1/8 teskje salt og svart pepper, og bland godt.
  6. 6Fordel ost- og løkblandingen jevnt over tortillaen. Topp med tomatskiver og basilikumblader, og dryss eventuelt over en klype salt.
  7. 7Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek til den er varm, ca. 5 minutter. Bruk en pizzaskjærer eller en skarp kniv for å dele den i skiver. Pynt med parmesanost, hvis ønskelig. Pizza til én!