
Brokkolisalat
oppskrift på en frisk og smakfull broccoli salat, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og sunn. ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 skiver bacon
- Kosher-salt
- 450 gram broccolibuketter, delt i små blomster (3 buketter)
- 1 liter cherrytomater
- 1/2 kopp grovhakkede ristede mandler
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1/2 kopp edamamebønner
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 2 teskjeer rødvinseddik
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Legg baconet på det forberedte stekebrettet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 til 15 minutter. La det avkjøle, og smuldre det deretter.
- 4Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett broccolibuketter i porsjoner og kok til de er friske grønne, 1 til 2 minutter. Legg dem i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen, eller sett dem i en sil i vasken og skyll med kaldt vann. La vannet renne godt av, og ha dem i en stor bolle.
- 5Tilsett tomater, mandler, tørkede tranebær og edamamebønner i bollen med brokkolien og vend forsiktig.
- 6Visp sammen sennep, eddik og olivenolje. Tilsett baconet og dressingen i salaten og vend forsiktig.