Brokkolisalat

Brokkolisalat

oppskrift på en frisk og smakfull broccoli salat, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og sunn. ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • Kosher-salt
  • 450 gram broccolibuketter, delt i små blomster (3 buketter)
  • 1 liter cherrytomater
  • 1/2 kopp grovhakkede ristede mandler
  • 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 1/2 kopp edamamebønner
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer rødvinseddik
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 3Legg baconet på det forberedte stekebrettet. Stek til det er sprøtt, ca. 10 til 15 minutter. La det avkjøle, og smuldre det deretter.
  4. 4Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett broccolibuketter i porsjoner og kok til de er friske grønne, 1 til 2 minutter. Legg dem i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen, eller sett dem i en sil i vasken og skyll med kaldt vann. La vannet renne godt av, og ha dem i en stor bolle.
  5. 5Tilsett tomater, mandler, tørkede tranebær og edamamebønner i bollen med brokkolien og vend forsiktig.
  6. 6Visp sammen sennep, eddik og olivenolje. Tilsett baconet og dressingen i salaten og vend forsiktig.