Sveitsisk stil fondue

Sveitsisk stil fondue

oppskrift på swiss style fondue. lær hvordan du lager en kremet og smakfull sveitsisk ostefondue perfekt for helgen eller sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørr hvitvin fra Sveits
  • 1/2 pund revet Emmental-ost
  • 1/2 pund revet Gruyère-ost
  • 1/2 pund revet Appenzeller-ost
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 kopp kirsch
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 1/4 ts cayennepepper
  • Nykvernet svart pepper
  • Baguettelignende brød
  • VALGFRI franske oster: Comté, Beaufort eller Tomme de Savoie

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en keramisk fonduegryte, for eksempel en Caquelon.
  2. 2Plasser den keramiske fonduegryten over varmekilden, tilsett hvitvin og varm opp.
  3. 3Tilsett en tredjedel av hver ost og la den smelte.
  4. 4Fortsett å tilsette resten av osten gradvis, og pass på at osten er helt smeltet før du tilsetter mer.
  5. 5Når all osten er tilsatt og helt smeltet, tilsett sitronsaft, kirsch, muskatnøtt, cayennepepper og svart pepper.
  6. 6Bland godt.
  7. 7Dypp brød i fonduen og nyt.