
Sveitsisk stil fondue
oppskrift på swiss style fondue. lær hvordan du lager en kremet og smakfull sveitsisk ostefondue perfekt for helgen eller sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp tørr hvitvin fra Sveits
- 1/2 pund revet Emmental-ost
- 1/2 pund revet Gruyère-ost
- 1/2 pund revet Appenzeller-ost
- 1 ss sitronsaft
- 1/2 kopp kirsch
- 1/2 ts muskatnøtt
- 1/4 ts cayennepepper
- Nykvernet svart pepper
- Baguettelignende brød
- VALGFRI franske oster: Comté, Beaufort eller Tomme de Savoie
Fremgangsmåte
- 1Bruk en keramisk fonduegryte, for eksempel en Caquelon.
- 2Plasser den keramiske fonduegryten over varmekilden, tilsett hvitvin og varm opp.
- 3Tilsett en tredjedel av hver ost og la den smelte.
- 4Fortsett å tilsette resten av osten gradvis, og pass på at osten er helt smeltet før du tilsetter mer.
- 5Når all osten er tilsatt og helt smeltet, tilsett sitronsaft, kirsch, muskatnøtt, cayennepepper og svart pepper.
- 6Bland godt.
- 7Dypp brød i fonduen og nyt.