Kylling-, paprika- og pestosandwich

Kylling-, paprika- og pestosandwich

Lær hvordan du lager en smakfull sandwich med grillet kylling, ovnsbakt paprika og hjemmelaget pesto. En perfekt lunsj eller lett middag for sommerdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • Basilikum-pesto, oppskrift følger
  • 8 skiver ristet brød
  • Marinerte kyllingbryst, oppskrift følger
  • 4 glass med ovnsbakte paprika, skåret i strimler
  • 2 kopper ferske basilikumblader, pakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 2/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp ferskrevet Pecorino-ost
  • 1 til 2 spiseskjeer eddik, som eplecider, balsamico eller rødvin
  • 2 til 3 teskjeer tørkede urter, som timian, oregano, rosmarin eller knust laurbærblad
  • 1 til 2 spiseskjeer sennep, helkorn eller Dijon
  • 1 til 2 teskjeer hvitløk- eller løkpulver, valgfritt
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst, hver ca. 170 gram

Fremgangsmåte

  1. 1Smør 1 spiseskje basilikumpesto på én side av hver brødskive. Legg fire skiver med brød med pesto opp, og topp dem med marinert kyllingbryst. Legg deretter de stekte paprikaene over kyllingen. Plasser de resterende brødskivene med pesto ned mot paprikaene, og legg dem oppå.
  2. 2Bland basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en food processor og puls til det er grovhakket. Tilsett 1/2 kopp av oljen og kjør til det er godt blandet og glatt. Krydre med salt og pepper. Hvis du skal fryse det, overfør pestoen til en lufttett beholder og drypp resten av oljen over. Frys i opptil 3 måneder. Tine og rør inn osten før bruk.
  3. 3Ha eddik, urter, sennep, eventuelt pulver og olje i en stor, reseptfri plastpose. Lukk posen og rist for å blande ingrediensene. Åpne posen og legg i kyllingbrystene. Lukk posen igjen og rist for å dekke kyllingen jevnt. Frys i opptil 2 uker.
  4. 4Tine kyllingen over natten i kjøleskapet, under kaldt rennende vann, eller i mikrobølgeovnen på 30 prosent effekt i 1-minutts intervaller.
  5. 5Varm opp en grill eller grillpanne. Når grillen er varm, legg kyllingen på grillen og stek i ca. 4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Du kan også steke den tintede kyllingen i en ovn på 190°C (375°F) i 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.