Hello Fresh Mobile Banner
Druer- og mandelkake

Druer- og mandelkake

oppskrift på en deilig drue- og mandelcrumble, perfekt som dessert for sommer og høst, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 5 kopper assorterte, uten kjerner, røde druer, delt i to hvis store
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje ren mandel- ekstrakt
  • Saften av 1/2 sitron
  • En klype kosher-salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/3 kopp mandelmel
  • 1/3 kopp sukker, pluss mer til å strø over
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 5 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i terninger
  • 1 stort egg
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3 spiseskjeer skivede mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Lag fyllet: Bland druer, hvetemel, sukker, vanilje- og mandeluttrekk, sitronsaft og salt i en stor bolle. Vend druerne i blandingen slik at de blir dekket.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Lag toppingen: Visp sammen hvetemel, mandelmel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene til det får en grov, smullete konsistens med små smørbiter. Lett pisk egget og fløten i en liten bolle; tilsett dette i melblandingen og rør forsiktig til en klissete deig dannes.
  3. 3Fordel fyllet i en 20 cm kvadratisk ildfast form. Ha store skjeer med kjeksdeig over druerne, og la det være litt mellomrom mellom hver skje. Strø over sukker og mandler.
  4. 4Stek til kjeksene er gyldne og puffete, og fyllet bobler, ca. 40–50 minutter. Overfør til en rist og la det avkjøle i minst 30 minutter før servering.
  5. 5Fotograf: David Malosh