
Druer- og mandelkake
oppskrift på en deilig drue- og mandelcrumble, perfekt som dessert for sommer og høst, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 5 kopper assorterte, uten kjerner, røde druer, delt i to hvis store
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/3 kopp sukker
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje ren mandel- ekstrakt
- Saften av 1/2 sitron
- En klype kosher-salt
- 1 kopp hvetemel
- 1/3 kopp mandelmel
- 1/3 kopp sukker, pluss mer til å strø over
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 5 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i terninger
- 1 stort egg
- 1/2 kopp kremfløte
- 3 spiseskjeer skivede mandler
Fremgangsmåte
- 1Lag fyllet: Bland druer, hvetemel, sukker, vanilje- og mandeluttrekk, sitronsaft og salt i en stor bolle. Vend druerne i blandingen slik at de blir dekket.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Lag toppingen: Visp sammen hvetemel, mandelmel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene til det får en grov, smullete konsistens med små smørbiter. Lett pisk egget og fløten i en liten bolle; tilsett dette i melblandingen og rør forsiktig til en klissete deig dannes.
- 3Fordel fyllet i en 20 cm kvadratisk ildfast form. Ha store skjeer med kjeksdeig over druerne, og la det være litt mellomrom mellom hver skje. Strø over sukker og mandler.
- 4Stek til kjeksene er gyldne og puffete, og fyllet bobler, ca. 40–50 minutter. Overfør til en rist og la det avkjøle i minst 30 minutter før servering.
- 5Fotograf: David Malosh