
Spaghetti Aglio e Olio
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten spaghetti aglio olio. Enkelt, raskt og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp brødsmuler
- En liten bunt fersk italiensk persille, finhakket
- 450 gram spaghetti
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 3 tørkede chilipepper, knust (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Rist brødsmulene sammen med persillen i en tørr kjele til de er gylne. Sett til side.
- 2Kok opp saltet vann, og kok spaghettien i omtrent 6 minutter eller til den er akkurat al dente. Sil av vannet, men ta vare på noen øser med pastavann.
- 3I en annen panne, mens pastaen koker, varm opp extra virgin olivenolje og bland inn hvitløk og chilipepper på middels varme. Kok i noen minutter, eller til hvitløken er gyllen. Ikke brenn hvitløken, ellers vil den bli bitter.
- 4Tilsett spaghettien i pannen med olivenoljen, og bland godt. For å unngå at det blir tørt, tilsett litt av pastavannet. Kok i ytterligere ett minutt, eller til ønsket al dente-konsistens er oppnådd.
- 5Bland inn de ristet brødsmulene og persillen før servering.