Hello Fresh Mobile Banner
Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten spaghetti aglio olio. Enkelt, raskt og perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp brødsmuler
  • En liten bunt fersk italiensk persille, finhakket
  • 450 gram spaghetti
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 3 tørkede chilipepper, knust (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Rist brødsmulene sammen med persillen i en tørr kjele til de er gylne. Sett til side.
  2. 2Kok opp saltet vann, og kok spaghettien i omtrent 6 minutter eller til den er akkurat al dente. Sil av vannet, men ta vare på noen øser med pastavann.
  3. 3I en annen panne, mens pastaen koker, varm opp extra virgin olivenolje og bland inn hvitløk og chilipepper på middels varme. Kok i noen minutter, eller til hvitløken er gyllen. Ikke brenn hvitløken, ellers vil den bli bitter.
  4. 4Tilsett spaghettien i pannen med olivenoljen, og bland godt. For å unngå at det blir tørt, tilsett litt av pastavannet. Kok i ytterligere ett minutt, eller til ønsket al dente-konsistens er oppnådd.
  5. 5Bland inn de ristet brødsmulene og persillen før servering.