
Sørvestlig vintergresskarsuppe
oppskrift på varmende søramerikansk vintergresskarsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 mellomstore kabocha eller smørnut squash (ca. 1,8 kg)
- 2. 2 spiseskjeer pluss 1 teskje ekstra-virgin olivenolje
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 2 hvite mais tortillas, revet i store biter
- 5. 4 gulrøtter, hakket
- 6. 1 rød løk, hakket
- 7. 1 rød Fresno- eller jalapeño-chili, hakket (fjern frø for mindre styrke)
- 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 1 teskje malt spisskummen
- 10. 6 kopper lavsaltet kylling- eller grønnsaksbuljong
- 11. Utvalg av toppings:
- 12. Granateplekjerner
- 13. Skivede vårløk
- 14. Rømme blandet med limeskall og limesaft
- 15. Ristet pepitas
- 16. Kokt bacon
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Kutt gresskaret i to på langs og fjern frøene. Gni det hele med 1 teskje olivenolje og krydre de kuttede sidene med salt og pepper. Legg det med den kuttede siden ned på et bakepapirkledd stekebrett og stek til det er veldig mørt, ca. 30 minutter (en gaffel skal lett kunne stikke gjennom skinnet). La det avkjøle til det er håndterbart, deretter skrap ut innmaten i en bolle og kast skinnet.
- 22. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor gryte eller en støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett tortillachipsene og la dem koke, røre av og til, til de er blitt brune, ca. 3–4 minutter. Tilsett gulrøtter, rødløk, chili, hvitløk, spisskummen, 1 teskje salt og et par kverner pepper. La det koke under omrøring til løken har blitt myk, ca. 4 minutter.
- 33. Tilsett den stekte gresskaren, buljongen og 3 kopper vann. Kok opp, reduser varmen til middels lav og la det småkoke til gulrøttene er veldig møre, ca. 25 minutter. Ta gryten av varmen og la den avkjøle litt.
- 44. Arbeid i porsjoner og hell suppen i en blender, kjør til den er glatt, og hell den tilbake i gryten. (Alternativt kan du bruke en stavmikser direkte i gryten.) Tilsett opp til 1 kopp vann hvis suppen er for tykk, og varm opp igjen om nødvendig. Krydre med salt og pepper. Server med ønskede toppings.
- 55. Fotograf: Justin Walker