Hello Fresh Mobile Banner
Svartbønnesuppe og sørvestlige Monte Cristo-smørbrød

Svartbønnesuppe og sørvestlige Monte Cristo-smørbrød

oppskrift på smakfull black bean stoup og sydvestinspirerte monte cristo sandwiches. enkel å lage, perfekt for spennende lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss ekstra virgin olivenolje, 2 sirkler i pannen
  • 1 kvist ferske laurbærblader eller 1 stor tørket laurbærblad
  • 1 jalapeño, uten frø og hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 3 selleristenger med blader, hakket
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 rød paprika, uten frø og hakket
  • 3 bokser (à 425 g) svarte bønner
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1 ½ ts koriander
  • Salt og pepper
  • 2–3 ss pluss 2 ts hot sauce, delt
  • 2 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 1 boks (à 425 g) hakkede tomater, hakkede tomater med chili og løk eller hermetiske tomater i stykker
  • 8 skiver hvitt brød til smøring
  • ½ kopp hot pepper jelly eller chili-saus, tomatillo- eller tomatsalsa, tacosaft – hva du enn har tilgjengelig
  • 8 skiver honningskinke, fra delikatesseavdelingen
  • 8 skiver Pepper Jack-ost, fra delikatesseavdelingen
  • 8 skiver røkt kalkun, fra delikatesseavdelingen
  • 2 egg, pisket
  • En liten skvett melk
  • 1 ss smør
  • ½ kopp rømme
  • 2–3 vårløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en middels stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett extra virgin olivenolje (EVOO) i den varme gryten, deretter laurbærblad, jalapeño, hvitløk, selleri og løk. Kok i 3 til 4 minutter, og tilsett deretter røde paprika og fortsett å koke. Sil av to bokser bønner og tilsett dem. Hell juice og halvparten av bønnene fra den siste boksen i gryten. Bruk en gaffel til å mose de resterende bønnene i boksen. Rør de moste bønnene inn i gryten, og smak til med spisskummen, koriander, salt, pepper og 2 til 3 spiseskjeer hot sauce. Tilsett kraft og tomater i suppen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter på lav varme.
  2. 2Mens suppen koker, lager du Monte Cristos: Smør brødskivene med et tynt lag peppergelé eller chilisaus, salsa, tacosaus, og bygg deretter smørbrødene med 2 skiver av hver av skinke, ost og kalkun per smørbrød. Pisk egg med melk og 2 teskjeer hot sauce, og smak til eggene med litt salt. Varm opp en takke- eller non-stick stekepanne over middels varme. Smelt smør i pannen. Dypp hver smørbrød i eggeblandingen og stek i 3 til 4 minutter på hver side, til osten smelter og kjøttet er gjennomvarmt.
  3. 3I en liten bolle blander du sammen rømme og vårløk, og setter til side for topping av suppen. Server svartbønnesuppen i boller og topp med rømmeblandingen. Skjær Monte Cristos i hjørner og server ved siden av suppen for dipping og snacks.