Svartbønnesuppe og sørvestlige Monte Cristo-smørbrød
oppskrift på smakfull black bean stoup og sydvestinspirerte monte cristo sandwiches. enkel å lage, perfekt for spennende lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje, 2 sirkler i pannen
- 1 kvist ferske laurbærblader eller 1 stor tørket laurbærblad
- 1 jalapeño, uten frø og hakket
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 3 selleristenger med blader, hakket
- 1 stor løk, hakket
- 1 rød paprika, uten frø og hakket
- 3 bokser (à 425 g) svarte bønner
- 2 ss malt spisskummen
- 1 ½ ts koriander
- Salt og pepper
- 2–3 ss pluss 2 ts hot sauce, delt
- 2 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1 boks (à 425 g) hakkede tomater, hakkede tomater med chili og løk eller hermetiske tomater i stykker
- 8 skiver hvitt brød til smøring
- ½ kopp hot pepper jelly eller chili-saus, tomatillo- eller tomatsalsa, tacosaft – hva du enn har tilgjengelig
- 8 skiver honningskinke, fra delikatesseavdelingen
- 8 skiver Pepper Jack-ost, fra delikatesseavdelingen
- 8 skiver røkt kalkun, fra delikatesseavdelingen
- 2 egg, pisket
- En liten skvett melk
- 1 ss smør
- ½ kopp rømme
- 2–3 vårløk, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en middels stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett extra virgin olivenolje (EVOO) i den varme gryten, deretter laurbærblad, jalapeño, hvitløk, selleri og løk. Kok i 3 til 4 minutter, og tilsett deretter røde paprika og fortsett å koke. Sil av to bokser bønner og tilsett dem. Hell juice og halvparten av bønnene fra den siste boksen i gryten. Bruk en gaffel til å mose de resterende bønnene i boksen. Rør de moste bønnene inn i gryten, og smak til med spisskummen, koriander, salt, pepper og 2 til 3 spiseskjeer hot sauce. Tilsett kraft og tomater i suppen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter på lav varme.
- 2Mens suppen koker, lager du Monte Cristos: Smør brødskivene med et tynt lag peppergelé eller chilisaus, salsa, tacosaus, og bygg deretter smørbrødene med 2 skiver av hver av skinke, ost og kalkun per smørbrød. Pisk egg med melk og 2 teskjeer hot sauce, og smak til eggene med litt salt. Varm opp en takke- eller non-stick stekepanne over middels varme. Smelt smør i pannen. Dypp hver smørbrød i eggeblandingen og stek i 3 til 4 minutter på hver side, til osten smelter og kjøttet er gjennomvarmt.
- 3I en liten bolle blander du sammen rømme og vårløk, og setter til side for topping av suppen. Server svartbønnesuppen i boller og topp med rømmeblandingen. Skjær Monte Cristos i hjørner og server ved siden av suppen for dipping og snacks.