Beurre Blanc – hvit smørsauce

Beurre Blanc – hvit smørsauce

Lær hvordan du lager en klassisk beurre blanc hvit smørsauce. Perfekt til fisk og sjømat, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 4 spiseskjeer tørr hvitvin
  • 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • Salt og hvit pepper, etter smak
  • 2 staver usaltet smør, kaldt og delt i 16 biter

Fremgangsmåte

  1. 1I en 1 ½ kvarts kasserolle kombineres eddik, vin, sjalottløk, salt og hvit pepper, og det bringes til en liten småkoking.
  2. 2La væsken småkoke forsiktig til den er redusert til 1 ½ spiseskje.
  3. 3Ta kjelen av varmen og rør umiddelbart inn 2 biter av kaldt smør, enten ved å svinge eller vispe.
  4. 4Etter hvert som smøret blir innarbeidet i væsken, tilsett en ny bit og fortsett å svinge eller vispe.
  5. 5Sett kjelen tilbake på lav varme, og mens du stadig svinger eller visper, tilsett gradvis flere biter av smør.
  6. 6Når alt smøret er tilsatt, tas kjelen av varmen.
  7. 7Sausen vil være tykk og kremet.
  8. 8Juster krydderet etter smak.
  9. 9Server umiddelbart.
  10. 10For å holde sausen varm, plasser kjelen i en større kjele med lunkent vann.
  11. 11Hvis sausen skiller seg, overfør en skje av sausen til en kald, nøytral bolle og visp gradvis inn resten av sausen med skjeen.
  12. 12Sausen kan varmes opp igjen ved å vispe inn 2 til 3 spiseskjeer med varm væske, for eksempel vann, fløte eller kraft.