Beurre Blanc – hvit smørsauce
Lær hvordan du lager en klassisk beurre blanc hvit smørsauce. Perfekt til fisk og sjømat, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer hvitvinseddik
- 4 spiseskjeer tørr hvitvin
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- Salt og hvit pepper, etter smak
- 2 staver usaltet smør, kaldt og delt i 16 biter
Fremgangsmåte
- 1I en 1 ½ kvarts kasserolle kombineres eddik, vin, sjalottløk, salt og hvit pepper, og det bringes til en liten småkoking.
- 2La væsken småkoke forsiktig til den er redusert til 1 ½ spiseskje.
- 3Ta kjelen av varmen og rør umiddelbart inn 2 biter av kaldt smør, enten ved å svinge eller vispe.
- 4Etter hvert som smøret blir innarbeidet i væsken, tilsett en ny bit og fortsett å svinge eller vispe.
- 5Sett kjelen tilbake på lav varme, og mens du stadig svinger eller visper, tilsett gradvis flere biter av smør.
- 6Når alt smøret er tilsatt, tas kjelen av varmen.
- 7Sausen vil være tykk og kremet.
- 8Juster krydderet etter smak.
- 9Server umiddelbart.
- 10For å holde sausen varm, plasser kjelen i en større kjele med lunkent vann.
- 11Hvis sausen skiller seg, overfør en skje av sausen til en kald, nøytral bolle og visp gradvis inn resten av sausen med skjeen.
- 12Sausen kan varmes opp igjen ved å vispe inn 2 til 3 spiseskjeer med varm væske, for eksempel vann, fløte eller kraft.