Grillet sjømat: Frutti di Mare på grillen

Grillet sjømat: Frutti di Mare på grillen

oppskrift på deilig grillet sjømat med frutti di mare alla griglia, perfekt for sommermåltidet. lær hvordan du tilbereder denne smakfulle retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 9 pund assortert middelhavs-fisk og skalldyr, slik som branzino, dorade og rødspette, renset og skåret; samt languster og store sjøscallops, uten skall
  • 8 sitroner, saften av 5 av dem og de andre 4 delt i to
  • Extra-virgin olivenolje, til å dressere fisken
  • Salt og nykvernet pepper
  • 4 unser timiankvister
  • 10 kvister persille, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm grillen.
  3. 3Skyll fisken innvendig og utvendig, og tørk den godt. Plasser fisken og skalldyrene på en grunn tallerken, og drypp sitronsaft over alle sider. Hell olivenolje over alt, og krydre innvendig og utvendig med salt og pepper. Fyll hele fisken med noen kvister timian.
  4. 4Når grillen er så varm at du ikke kan holde hånden din seks tommer over grillen i mer enn noen sekunder, er den klar. Grill fisken uten å flytte den til den får fine, gylne grillmerker. Vend den og fullfør grilling på den andre siden, til kjøttet er saftig og ugjennomsiktig. Noen fisketyper kan ta lengre tid enn andre; sjekk ofte og fjern fisken når den er ferdigkokt.
  5. 5For å servere, legg den ferdigkokte fisken på et stort serveringsfat og drypp over ekstra virgin olivenolje. Bland eventuelt resterende sitronsaft med olivenolje og grovt salt for å lage en dippesaus. Pynt med persille og sitronhalvdelene.