Santa Maria-stil BBQ Oakwood grillet tri-tip
oppskrift på santa maria style bbq med oakwood grillet tri-tip. enkel guide til perfekt grillet kjøtt med smakfull marinade. ideell for sommergrilling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 (1,4 kg) tri-tip steker
- Basting-saus, oppskrift følger
- Krydderblanding med salt, oppskrift følger
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer hvit pepper
- 2 teskjeer cayennepepper
- 1 teskje løkpulver
- 4 spiseskjeer granulert hvitløk
- 6 spiseskjeer salt
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 1/2 kopp hvitløk-infusert vegetabilsk olje
- Visp sammen eddik og olje i en liten bolle.
Fremgangsmåte
- 1Varm opp grillen til lav varme.
- 2Gni inn begge sider av tri-tipene med halvparten av krydderblandingen, og gni det godt inn som en tørr rub. La det hvile i 30 minutter ved romtemperatur. Plasser tri-tipene over en lav varme, én med fett siden opp og den andre med fett siden ned. Vend dem når den første siden blir sprø, omtrent 6 til 8 minutter. Vær forsiktig med flammeoppbluss, da fettet som drypper vil bidra til å tenne opp. Vend tri-tipene før varmen presser saften ut av toppen, og fortsett å vende dem etter denne tidsplanen gjennom hele kokeprosessen. Etter å ha vendt, pensle med saus og krydre lett, fire ganger på hver side. Fortsett å vende til tri-tipene er kokt til ønsket stekegrad. Ta dem av grillen og la dem hvile i 10 minutter før du skjærer dem i 1/2-tommers skiver på tvers av fibrene.
- 3Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
- 4;