Kylling med spinat

Kylling med spinat

Lær hvordan du lager en deilig kylling med spinat. En enkel og sunn oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund 2 unser spinatblader, stilket og godt vasket
  • 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3 svarte kardemommekapsler*
  • 2 laurbærblader
  • 1 (2-tommers) kanelstang
  • 3 til 4 grønne chili, prikket med en kniv
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 (¾-tommers) fersk ingefær, skrelt og hakket
  • 11 hvitløksfedd, skrelt og hele
  • 3 store tomater, delt i fire
  • 1 pund 4 unser kyllingstykker (drumsticks og lår), uten skinn
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 1 ½ teskje garam masala
  • Kosher-salt
  • 4 spiseskjeer naturell yoghurt, rørt
  • Nykvernet svart pepper
  • Basmati-ris, kokt etter pakkens anvisninger, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprocessor, kjør spinaten til en puré ved å tilsette 1 eller 2 spiseskjeer vann for å løsne blandingen. Overfør spinaten til en bolle, og sett til side. Rens foodprocessoren.
  2. 2Varm opp vegetabilsk olje i en panne over middels varme. Tilsett kardemommekapsler, laurbærblad og kanel, og stek i 20 til 30 sekunder. Tilsett grønne chili og løk, og fortsett å steke i 4 til 5 minutter, eller til de er karamelliserte.
  3. 3I mellomtiden, kjør ingefær, hvitløk og tomater i foodprocessoren til en jevn pasta.
  4. 4Når løken er karamellisert, tilsett pastaen, kyllingbiter, koriander og garam masala i pannen, og rør godt for å blande. Krydre blanturen med salt etter smak, og la den småkoke i 12 til 15 minutter, med jevnt omrøring.
  5. 5Rør inn yoghurten, og la blanturen småkoke videre til sausen har tyknet og nesten har tørket ut.
  6. 6Rør inn spinatpuréen og la det småkoke i 10 til 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Krydre blanturen med salt og nykvernet svart pepper etter smak, og server med ris.