Kylling med spinat
Lær hvordan du lager en deilig kylling med spinat. En enkel og sunn oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund 2 unser spinatblader, stilket og godt vasket
- 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 svarte kardemommekapsler*
- 2 laurbærblader
- 1 (2-tommers) kanelstang
- 3 til 4 grønne chili, prikket med en kniv
- 1 stor løk, hakket
- 1 (¾-tommers) fersk ingefær, skrelt og hakket
- 11 hvitløksfedd, skrelt og hele
- 3 store tomater, delt i fire
- 1 pund 4 unser kyllingstykker (drumsticks og lår), uten skinn
- 2 teskjeer malt koriander
- 1 ½ teskje garam masala
- Kosher-salt
- 4 spiseskjeer naturell yoghurt, rørt
- Nykvernet svart pepper
- Basmati-ris, kokt etter pakkens anvisninger, til servering
Fremgangsmåte
- 1I en foodprocessor, kjør spinaten til en puré ved å tilsette 1 eller 2 spiseskjeer vann for å løsne blandingen. Overfør spinaten til en bolle, og sett til side. Rens foodprocessoren.
- 2Varm opp vegetabilsk olje i en panne over middels varme. Tilsett kardemommekapsler, laurbærblad og kanel, og stek i 20 til 30 sekunder. Tilsett grønne chili og løk, og fortsett å steke i 4 til 5 minutter, eller til de er karamelliserte.
- 3I mellomtiden, kjør ingefær, hvitløk og tomater i foodprocessoren til en jevn pasta.
- 4Når løken er karamellisert, tilsett pastaen, kyllingbiter, koriander og garam masala i pannen, og rør godt for å blande. Krydre blanturen med salt etter smak, og la den småkoke i 12 til 15 minutter, med jevnt omrøring.
- 5Rør inn yoghurten, og la blanturen småkoke videre til sausen har tyknet og nesten har tørket ut.
- 6Rør inn spinatpuréen og la det småkoke i 10 til 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Krydre blanturen med salt og nykvernet svart pepper etter smak, og server med ris.