Makaroner og ost min måte

Makaroner og ost min måte

Lær hvordan du lager deilig macaroni and cheese på din egen måte. En enkel og smakfull oppskrift som passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 18 stykker ekstra stor skjellpasta
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 kopp tasso-skinke eller bacon
  • 5 store sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ½ spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp hvitvin
  • 2 kopper fløte
  • 1 kopp revet fontinaost
  • ½ kopp revet skarp Cheddarost
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 18 mellomstore til store reker, skrelte og renset
  • 2 kopper spinat, forsiktig pakket
  • Kosher-salt og hvit pepper etter smak
  • Hot pepper-saus, etter smak (anbefalt: Tabasco)
  • ½ kopp brødsmuler
  • ¼ kopp hakkede italienske persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen med grillfunksjon.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann, tilsett pasta skjell og kok al dente i henhold til pakkens anvisninger.
  3. 3I mellomtiden, i en stor stekepanne, tilsett olivenolje og tasso eller bacon, og stek til det akkurat er sprøtt.
  4. 4Deretter tilsetter du sjalottløk og hvitløk. La det koke og røre over moderat varme til sjalottløken er gjennomsiktig. Tilsett melet, og rør konstant i ca. 5 minutter for å blande og riste melet. Hell i hvitvinen og la det koke til det nesten er helt fordampet. Tilsett fløten og la det småkoke til sausen dekker bollen på en skje, ca. 5–10 minutter. Ta av varmen og rør inn ostene, reker og spinat. Rør forsiktig til osten er smeltet, spinaten er visnet, og rekene begynner å bli rosa. Krydre med salt og hvit pepper etter smak. Tilsett hot sauce etter smak.
  5. 5Sil av pastaen, og sørg for å riste av alt vannet fra skjellene.
  6. 6I en stor, ildfast form, legg de avdryppede skjellene. Tilsett ost- og rekeblandingen og vend forsiktig inn i pastaen. Strø over brødsmuler og hakket persille. Sett under grillen til brødsmulene er gylne og ristet, ca. 2–3 minutter.