Pannestekt sjøbass med ovnsbakt rød peppersaus og brokkolipuré
Lær hvordan du lager en smakfull pan-fried sea bass med kremet rødcapsesaus og silkemyk brokkoli-pure. En enkel oppskrift for en elegant hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 røde paprikaer
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 sjalottløk, finhakket
- 3 spiseskjeer hvitvin
- 6 spiseskjeer kyllingkraft
- Sitronsaft, etter smak
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 hode brokkoli, ca. 390 g
- 1 purre, vasket og trimmet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje smør, pluss mer etter smak
- Zest og saft av 1 sitron, etter smak
- 4 torskefileter, ca. 110 g hver
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 1For å lage den ovnsbakte rødpaprikasausen: Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paprikaene på et stekebrett og roast dem til kjøttet er mykt og skinnet er rynket, ca. 35 til 45 minutter. Ta paprikaene ut av ovnen og legg dem i en bolle dekket med plastfolie. La dem hvile i 10 minutter for å dampe. Fjern plasten, skrell og fjern frøene. Kutt kjøttet i biter og sett til side.
- 2Varm opp oljen i en stekepanne. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk. Deglaser med hvitvin og kok i 1 minutt. Tilsett kraften og de kokte rødpaprikabitene. Kok i 5 minutter. La det avkjøle litt, og kjør deretter til en glatt puré i en blender. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og overfør til en liten kjele for oppvarming igjen i noen minutter.
- 3For å lage brokkolipuréen: Kok opp en kjele med vann. Kutt brokkolibukettene i jevne biter av samme størrelse. Skrell stilken og skjær den i tynne skiver. Skjær purreløken i ringer og skyll godt.
- 4Salt vannet, som til pasta, og tilsett brokkoli og purre. Kok til de er veldig møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Ha i smør og kjør med en stavmikser til en glatt puré. Smak til med salt, og juster med pepper, sitronsaft og sitronskall etter smak. Server brokkolipuréen varm som en seng til fisken.
- 5For å tilberede fisken: Krydre filetene med salt og pepper. Varm opp smør og olje i en stekepanne. Stek fisken på begge sider til den er gyllen og gjennomkokt, ca. 4 minutter på hver side. Server på en seng av brokkolipuré med rødpaprikasausen ved siden av.
- 6På tallerkenen: Legg en skje brokkolipuré på tallerkenen og legg fisken oppå. Surr rødpaprikasausen rundt tallerkenen og nyt!