
Landterrine
Lær hvordan du lager en deilig country terrine. Perfekt for forrett eller selskap. Enkelt, smakfull og elegant.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 1 liten løk, finhakket
- 2 til 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp/60 ml konjakk
- 450 gram svinekjøttdeig
- 2 spiseskjeer ferske urter, som timian, persille og gressløk
- 1 teskje quatre-épices
- 3 egg
- 250 gram svinelever eller storfekjøttlever, grovhakket
- 250 gram karbonadedeig av kalv, eller kjøtt av kalvskulder
- 1 1/4 kopp/80 gram brødsmuler
- Salt og nykvernet pepper
- 250 gram fett, svinefett, svinefettback eller svinebacon
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader C/350 grader F.
- 2Smelt smøret i en stekepanne og surr løken forsiktig til den er myk. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Hell i Cognac, fjern fra varmen og la det avkjøle litt.
- 3Bland det malte svinekjøttet, leveren og det malte kalvingen i en stor bolle. Tilsett løkblandingen, brødsmuler, urter, quatre-épices og egg. Bland godt. Strø over rikelig med salt og pepper. Stek en liten burger av blandingen for å sjekke kryddermengden, og juster om nødvendig.
- 4Skjær svinefettet i tynne skiver og legg dem i et 25 x 5 cm terrinformer, litt overlappende og med litt overheng. Fyll terrinen med kjøttblandingen og press den jevnt ned. Brett de overhengende fettstrimlene over toppen, og legg eventuelt til flere skiver for å dekke toppen. Dekk toppen med et ark bakepapir, og dekk deretter terrinen med folie.
- 5Sett terrinen i en langpanne og hell rundt nok kokende vann til å nå halvveis opp på sidene av terrinen. Sett den i ovnen og kok i 1 til 1 ½ time. Ta ut terrinen av vannbadet og avkjøl helt. Legg en murstein oppå, og sett den i kjøleskapet over natten. Skjær i skiver og server.