
Baccala alla Calabrese
Lær hvordan du lager baccala alla calabrese, en tradisjonell italiensk rett med salt torsk og smakfulle ingredienser. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 hvit løk, finhakket
- 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 modne tomater, skrellet, frøet og jevnt hakket
- 12 Calabrese-oliven (du kan erstatte med Calamata)
- 2 laurbærblader
- 4 eller 5 ferske basilikumblader, hakket
- 2 kopper lett kyllingkraft
- 900 gram baccala, rehydrert
- 2 mellomstore poteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
- En klype knust chilipepper
- Salt og nykvernet pepper etter smak (bruk det med måte, ettersom baccalaen vil tilføre noe salt til retten)
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, stek løken i olivenolje over middels varme til den er gjennomsiktig, omtrent 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og stek i 1 minutt. Ha i tomatene, oliven, laurbærbladene og basilikum, og la det småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett kyllingkraft, bacalao og poteter; la det småkoke i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til potetene er møre. Krydre med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.
