Baccala alla Calabrese

Baccala alla Calabrese

Lær hvordan du lager baccala alla calabrese, en tradisjonell italiensk rett med salt torsk og smakfulle ingredienser. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 hvit løk, finhakket
  • 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 modne tomater, skrellet, frøet og jevnt hakket
  • 12 Calabrese-oliven (du kan erstatte med Calamata)
  • 2 laurbærblader
  • 4 eller 5 ferske basilikumblader, hakket
  • 2 kopper lett kyllingkraft
  • 900 gram baccala, rehydrert
  • 2 mellomstore poteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
  • En klype knust chilipepper
  • Salt og nykvernet pepper etter smak (bruk det med måte, ettersom baccalaen vil tilføre noe salt til retten)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, stek løken i olivenolje over middels varme til den er gjennomsiktig, omtrent 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og stek i 1 minutt. Ha i tomatene, oliven, laurbærbladene og basilikum, og la det småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett kyllingkraft, bacalao og poteter; la det småkoke i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til potetene er møre. Krydre med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.