Kylling i grønn pipiansaus
Lær hvordan du lager saftig kylling i en kremet grønn pipiansaus. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer til hver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 benfrie, skinnpå kyllingbryst
- 1/4 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/4 kopp grønne gresskarkjerner (pepitas)
- 450 gram tomatillos, fjernet skall og skylt
- 1 serranoskrell, stilket fjernet
- 1/2 middels hvit løk, grovhakket
- 1 1/2 kopper kyllingkraft, helst økologisk, oppvarmet
- 1/4 kopp ferske korianderblader, løst pakket
- 1 teskje sukker
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For kyllingen: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Glatt fingertuppene dine under skinnet på hver kyllingbryst for å løsne det. Drypp litt olivenolje over hvert bryst og strø med salt og pepper, og gni det inn under og på toppen av skinnet.
- 3Plasser kyllingen på et stekebrett eller i en ildfast form og stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 35 minutter. Sett til side og dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm.
- 4I mellomtiden, til sausen: Forvarm en stor, tykk stekepanne over middels varme til den er varm. Rist gresskarkjernene, og rør konstant, til de har utvidet seg og begynner å poppe, 3 til 5 minutter. Overfør kjernene til en tallerken for å avkjøle. Sett til side 2 ss til pynt.
- 5I en middels, tykk kjele, la tomatillos, serrano og løk småkoke i saltet vann til de er mørkegrønne, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre tomatillos, serrano og løk til en blender, og kjør til en jevn puré med kyllingkraft, koriander, sukker og de ristede gresskarkjernene (sausen vil være litt grov). Smak til med salt og pepper.
- 6For å servere, fjern skinnet fra kyllingbrystene og skjær kyllingen i tverrsnitt på skrå. Overfør til et serveringsfat. Hell den grønne pipian-saften over og pynt med de reserverte ristede gresskarkjernene.




