
Kylling Tikka Masala
Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp yoghurt
- 2. 1 spiseskje sitronsaft
- 3. 2 teskjeer malt spisskummen
- 4. 1 teskje malt kanel
- 5. 2 teskjeer cayennepepper
- 6. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 7. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 8. 4 teskjeer salt, eller etter smak
- 9. 3 benfrie, skinnløse kyllingbryst, skåret i bitestore biter
- 10. 4 lange grillspyd
- 11. 1 spiseskje smør
- 12. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 13. 1 jalapeño, finhakket
- 14. 2 teskjeer malt spisskummen
- 15. 2 teskjeer paprika
- 16. 1 spiseskje salt, eller etter smak
- 17. 1 (225 gram) boks tomatsaus
- 18. 1 kopp kremfløte
- 19. 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du yoghurt, sitronsaft, 2 teskjeer spisskummen, kanel, cayennepepper, svart pepper, ingefær og 4 teskjeer salt. Rør inn kylling, dekk til, og sett i kjøleskapet i 1 time.
- 2Forvarm en grill til høy varme.
- 3Pensle grillristen lett med olje. Tre kylling på spyd, og kast marinaden. Grill til saften renner klart, ca. 5 minutter på hver side.
- 4Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Surr hvitløk og jalapeño i 1 minutt. Krydre med 2 teskjeer spisskummen, paprika og 3 teskjeer salt. Rør inn tomatsaus og fløte. La det småkoke på lav varme til sausen tykner, ca. 20 minutter. Tilsett den grillede kyllingen, og la det småkoke i 10 minutter. Overfør til et serveringsfat, og pynt med fersk koriander.



