Duckling Chassignat

Duckling Chassignat

Lær hvordan du lager en smakfull duckling chassignat med denne enkle oppskriften. Perfekt for en gourmetmiddag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (4 pounds) and, duck
  • 4 kopper vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1 kopp ferskenjuice
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 teskje "Marmite" (kjøttsmakende gjærekstrakt)
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • Nykvernet salt, etter smak
  • Nykvernet pepper, etter smak
  • 1 teskje arrowroot, blandet med 1 teskje rødvin
  • Klaret smør
  • 1 (28 unse) boks ferskenskiver
  • 3 spiseskjeer brandy

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt andekjøttet i 8 biter (2 legger, 2 lår, 2 vinger, 2 bryst). Fjern brystkjøttet fra bena og del det i to. Kutt vinger og resten av fuglen i små biter.
  2. 2Varm opp olje i en dypfryer til 175 grader Celsius. Friter andekjøttet i 15 minutter.
  3. 3I mellomtiden, bland rødvinseddik, fersknektarjuice og sukker i en kjele. Rør godt over høy varme. Tilsett Marmite og kok opp. Legg i benrester og vinge-biter. La sausen redusere til halvparten, og skum av jevnlig. Tilsett vin.
  4. 4Ta andekjøttet ut av oljen, krydre med salt og pepper, og legg det i den kokende sausen i 15 minutter. Ta det ut og la det renne av. Fortsett å redusere sausen, og tilsett eventuelt arrowroot eller rødvinsblandingsjau for å tykne, hvis nødvendig.
  5. 5Varm opp klarnet smør i en stekepanne. Stek andekjøttet i noen minutter, pass på at det ikke brenner seg. Ta det ut og sett til side. Tilsett ferskenhalvdelene og 2 spiseskjeer brandy, og flamber. Rist pannen forsiktig. Tilsett resten av brandyen og vend ferskenhalvdelene i sausen slik at de blir dekket. Dypp andekjøttet i sausen og legg det på en varm serveringsfat. Hell sausen over andekjøttet og plasser ferskenhalvdelene rundt. Server umiddelbart, varm og deilig.