
Bakt, fylt hummer
Lær hvordan du lager en deilig bakt fylt hummer. Perfekt for spesielle anledninger med enkel fremgangsmåte og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 sskje usaltet smør, pluss 3 ssjer, smeltet, til pensling
- 1 middels stor løk (ca. 140–170 gram), finhakket
- 2 kvister estragon, blader plukket av og grovhakket (2 ts)
- 2 kvister italiensk persille, blader plukket av og grovhakket (2 ss)
- 113 gram skrelte rå Maine-reker, rå kamskjell, kokt krabbekjøtt eller hummerkjøtt, skåret i 1,5 cm terninger
- Kosher- eller havsalt
- Nykvernet svart pepper
- 2 levende hummer, 680–1130 gram, med hard skal, utvalgte
- 85 gram vanlige kjeks, østerskjeks eller tørket maisbrød, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Smelt 8 spiseskjeer smør i en 23 cm stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og kok i 5 minutter til den er myk, men ikke brunet. Rør inn estragon og persille. Hvis du bruker rå reker eller kamskjell, tilsett dem sammen med urtene og kok i 1 minutt. Ta av varmen og la det avkjøles litt. Hvis du bruker kokt hummer eller krabbekjøtt, fjern pannen fra varmen så snart du har rørt inn urtene, la det avkjøles, og tilsett deretter hummer- eller krabbekjøttet. Krydre med salt og pepper.
- 3Med en kjøtthakk eller kokkekniv deler du hummeren i to på langs. Fjern og kast hodets sekk og tarm. Fjern tomalley og rogn hvis det er til stede, og legg det i en liten bolle. Kutt det i små biter med en gaffel. Med baksiden av en kniv, knekk midten av hver klo på den ene siden bare. Krydre lett med salt og pepper. På en stor stekeplate eller bakeplate plasserer du halvdeler sammen slik at de ligner en sommerfugl.
- 4Tomalley og rogn er valgfritt i fyllet. Hvis du ønsker å bruke dem, bland dem inn i sjømatblandingen. Vend forsiktig inn de smuldrede kjeksene i blandingen. Fordel fyllet jevnt mellom de to hummerne. Hvis du serverer én hummer per person, fordel fyllet over midten slik at hummerne ser hele ut igjen. Ikke pakk fyllet for tett, ellers vil det påvirke jevn steking av hummeren. Pensle 3 spiseskjeer smør over den utstikkende kjøttdelen, fyllet og klørne. Stek til hummeren er gjennomkokt og fyllet er sprøtt og gyllent. Stek i 17 minutter for en 680 grams hummer og 24 minutter for en 900 grams hummer.