
Greske kjøttboller og tzatziki
Lær hvordan du lager saftige greske kjøttboller med frisk tzatziki. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett med middelhavssmak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 skiver hvitt brød, 2,5 cm tykt
- 2. ¼ til ½ kopp melk, for å fukte
- 3. ½ uten frø agurk
- 4. Kosher-salt
- 5. 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje (EVOO)
- 6. 1 ½ pund lammekjøtt eller storfekjøtt, malt
- 7. Nykvernet pepper
- 8. ¼ kopp finhakket fersk mynte
- 9. 3 spiseskjeer revet rød løk
- 10. 1 spiseskje finhakket fersk oregano
- 11. 2 klyper kanel
- 12. 3 hvitløksfedd, revet eller most
- 13. 1 stort egg
- 14. Zest og saft av 1 sitron
- 15. 4 pitabrød uten lommer eller flatbrød, kuttet i båter
- 16. 1 ½ kopp gresk yoghurt
- 17. ¼ kopp fersk dill
- 18. 1 teskje malt spisskummen
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Plasser en avkjølingsrist over to bakepapirkledde stekeplater for å steke kjøttbollene og riste pitabrødene.
- 33. Bløtlegg brødet i melken. Skrell agurken og riv den ned i en sil. Salt den og la den renne av i 20 minutter.
- 44. Hell olivenoljen i en bolle, tilsett kjøttet og krydre med salt og pepper. Press ut vannet av brødet og smuldre det mellom fingrene når du tilsetter det i kjøttet. Tilsett mynte, løk, oregano, kanel, to av hvitløksfeddene, egg og halvparten av sitronsaften, og bland godt.
- 55. Bruk en liten iskremkule til å forme kjøttblandingen til omtrent 24 baller og legg dem på stekeplaten. Stek til de er gyldne, ca. 15–18 minutter. Ta kjøttbollene ut av ovnen og skru på grillen på høy varme. Rist pitabrødene under grillen, 30 sekunder til 1 minutt på hver side.
- 66. Press ut overflødig vann fra agurken i silen og ha den i en food processor. Tilsett deretter yoghurt, dill, den gjenværende hvitløksfeddet, sitrusskallet og resten av sitronsaften. Krydre sausen med spisskummen og salt, og kjør til den er glatt.
- 77. Server kjøttbollene med sausen og pitabrødene.