
Empanadas
oppskrift på empanadas, smakfulle fylte paier som passer perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1. Enkel deig, oppskrift følger
- 2. Aprikosfyll, oppskrift følger
- 3. 1 1/2 teskje sukker
- 4. 1/2 teskje malt kanel
- 5. 3 kopper mel
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 2/3 kopp fettstoff
- 8. 1/2 kopp kaldt vann
- 9. 1 pund tørkede aprikoser
- 10. Omtrent 3 kopper vann
- 11. 3/4 kopp sukker
- 12. 1/2 teskje malt kanel
- 13. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 14. 1/4 kopp ristet og skallet pinjefrø (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 22. Rull deigen ut til en tykkelse på 1/8 tomme. Kutt ut sirkler med en diameter på 3 tommer; et plastlokk fra en kaffeboks på 1 pund fungerer perfekt som utstikker.
- 3Fukte den ytterste kanten av sirkelen med vann.
- 4Legg 1 1/4 spiseskjeer med aprikosfyll i midten av hver deigcirkel.
- 5Brett deigen i to over fyllet og klem sammen for å forsegle; kan også trykke med en gaffel for å forsegle.
- 6Bland sammen sukker og kanel.
- 7Strø over hver empanada.
- 8Plasser empanadene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 til 20 minutter.
- 93. Bland mel og salt i en stor bakebolle.
- 10Tilsett smørfett.
- 11Bland melet og smørfettet til det ser ut som små erter.
- 12Tilsett vannet plutselig ved å drysse det over.
- 13Rør med en gaffel for å blande vannet inn i deigen.
- 14Tilsett mer vann om nødvendig.
- 15Mel arbeidsflaten og hendene dine, og ta deigen ut av bollen.
- 16Legg den på arbeidsflaten og trykk den til en ball.
- 17Del den i 3 eller 4 mindre baller.
- 184. Legg tørket frukt i en stor panne og dekk med vann.
- 19Kok på middels varme til frukten er myk og nesten mosete.
- 20Sil av overflødig vann.
- 21Bland sukker, kanel og muskatnøtt (pinjekjerner er valgfritt) inn i fruktblandingen, og rør til den er tykk.
- 22Sett til side for å avkjøle.