Empanadas

Empanadas

oppskrift på empanadas, smakfulle fylte paier som passer perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Enkel deig, oppskrift følger
  • 2. Aprikosfyll, oppskrift følger
  • 3. 1 1/2 teskje sukker
  • 4. 1/2 teskje malt kanel
  • 5. 3 kopper mel
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 2/3 kopp fettstoff
  • 8. 1/2 kopp kaldt vann
  • 9. 1 pund tørkede aprikoser
  • 10. Omtrent 3 kopper vann
  • 11. 3/4 kopp sukker
  • 12. 1/2 teskje malt kanel
  • 13. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 14. 1/4 kopp ristet og skallet pinjefrø (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  2. 22. Rull deigen ut til en tykkelse på 1/8 tomme. Kutt ut sirkler med en diameter på 3 tommer; et plastlokk fra en kaffeboks på 1 pund fungerer perfekt som utstikker.
  3. 3Fukte den ytterste kanten av sirkelen med vann.
  4. 4Legg 1 1/4 spiseskjeer med aprikosfyll i midten av hver deigcirkel.
  5. 5Brett deigen i to over fyllet og klem sammen for å forsegle; kan også trykke med en gaffel for å forsegle.
  6. 6Bland sammen sukker og kanel.
  7. 7Strø over hver empanada.
  8. 8Plasser empanadene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 til 20 minutter.
  9. 93. Bland mel og salt i en stor bakebolle.
  10. 10Tilsett smørfett.
  11. 11Bland melet og smørfettet til det ser ut som små erter.
  12. 12Tilsett vannet plutselig ved å drysse det over.
  13. 13Rør med en gaffel for å blande vannet inn i deigen.
  14. 14Tilsett mer vann om nødvendig.
  15. 15Mel arbeidsflaten og hendene dine, og ta deigen ut av bollen.
  16. 16Legg den på arbeidsflaten og trykk den til en ball.
  17. 17Del den i 3 eller 4 mindre baller.
  18. 184. Legg tørket frukt i en stor panne og dekk med vann.
  19. 19Kok på middels varme til frukten er myk og nesten mosete.
  20. 20Sil av overflødig vann.
  21. 21Bland sukker, kanel og muskatnøtt (pinjekjerner er valgfritt) inn i fruktblandingen, og rør til den er tykk.
  22. 22Sett til side for å avkjøle.