Poppy Seed Crackers
Lær hvordan du lager smakfulle poppy seed crackers hjemme. En enkel oppskrift på sprø kjeks med valmuefrø, perfekt som snacks eller til ostebordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 stort egg
- 2. 2 spiseskjeer kaldt vann
- 3. 1 teskje salt
- 4. 8 (15-18 cm) mel tortillas
- 5. 1/2 kopp valmuefrø (2,6 oz krukke)
- 6. Spesialutstyr: en 2-tommers stjerneformet kakeutstikker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Rør sammen egg, vann og salt. Pens hver tortilla på den ene siden med eggeblanding, og hold den over en bolle mens du strør over valmuefrø slik at det dekker helt. Klipp ut 7 eller 8 stjerner fra hver dekkede tortilla (du må presse hardt; bruk en grytehånd for å beskytte hendene dine), og legg dem over på to bakeplater med frøsidene opp. Stek, én plate av gangen, midt i ovnen til de er sprø, ca. 15 minutter. Avkjøl kjeksene på en rist.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Rør sammen egg, vann og salt. Pens hver tortilla på den ene siden med eggeblanding, og hold den over en bolle mens du strør over valmuefrø slik at det dekker helt.
- 33. Klipp ut 7 eller 8 stjerner fra hver dekkede tortilla (du må presse hardt; bruk en grytehånd for å beskytte hendene dine), og legg dem over på to bakeplater med frøsidene opp. Stek, én plate av gangen, midt i ovnen til de er sprø, ca. 15 minutter. Avkjøl kjeksene på en rist.