
Havrekake
Lær hvordan du lager en deilig havregrynskake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til en kopp kaffe på kvelden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper kokende vann
- 1 kopp instant havregryn
- 1 stang margarin
- 1 kopp brunt sukker
- 1 kopp minus 3 spiseskjeer granulert sukker
- 2 egg
- 1 teskje vanilje
- 1 1/2 kopper mel
- 1 teskje natron
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 1 boks kondensert melk
- 2 kopper brunt sukker
- 2 kopper kokosflak
- 1 stang margarin, lett smeltet
- 1 kopp hakkede nøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Hell kokende vann over instant havregryn og la det stå i 20 minutter. Rør sammen margarin, brunt sukker og vanlig sukker. Tilsett deretter egg, vanilje og havregryn, og bland godt. Bland inn mel, natron, kanel og salt. Rør godt. Hell røren i en 23 x 28 cm stor form. Stek i 35 minutter.
- 2Bland alle ingrediensene. Når kaken er avkjølt, smør på glasuren. Sett under grillen i 3 minutter eller til glasuren er lett brunet.