
Spiedini alla Romana
oppskrift på spiedini alla romana, italienske grillspyd med saftig kjøtt og smakfulle krydder. perfekt for sommergrilling og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje, til steking
- Vegetabilsk olje, til steking
- 8 skiver fullkornsbrød, lett ristet
- 14 skiver fersk mozzarellaost, skåret i 1/4 tommers tykkelse
- 4 store egg, godt pisket
- 1/4 kopp melk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvetemel, til å vende i
- 4 fedd hvitløk, knust
- 6 ansjosfiléter, delt i biter
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 sitron, presset saft
- 2 ss små kapers i lake, drenert
- 2 ss hakket fersk flatbladpersille, pluss kvister til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ovnen til 200 grader F. I en stor stekepanne, varm opp 1/2 kopp olivenolje og nok vegetabilsk olje til en dybde på 1 tomme. I mellomtiden, forbered sandwichene: Legg en skive brød på arbeidsflaten. Topp med 2 skiver mozzarella. Dekk med en annen skive brød. Gjenta med resten av brødet og osten for å lage en 4-lags sandwich. Stikk en 25 cm lang spyd gjennom midten av hver sandwichkvart. Med en serratkniv, fjern forsiktig skorpe og kast den. Kutt sandwichene mellom spydene i 4 like deler.
- 2Bland egg, melk, salt og pepper. Visp, og hell det i en lav bakeform. Dypp sandwichkvartene i melken og rist av overflødig. Dypp dem i eggeblandingen, vend for å dekke alle sider. Overfør umiddelbart til den varme oljen. Stek, og snu av og til, til de er gylne på alle sider. La dem renne av på et bakepapirkledd stekebrett, og sett det i ovnen for å holde dem varme.
- 3I en middels stor stekepanne, varm opp de resterende 2 teskjeene olivenolje over middels høy varme. Tilsett hvitløk og kok til den er gyllen. Tilsett ansjos og kok under omrøring til de nesten oppløses. Rør inn hvitvin, sitronsaft og kapers. Kok opp kraftig og la det småkoke til det er redusert til halvparten.
- 4Rør inn persille i den reduserte sausen. Fjern spydene fra sandwichene og server med sausen lett skjevet over sandwichene. Pynt med persillekvister.