
Biff Bourguignon
Lær hvordan du lager en smakfull beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgekosen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Ekstra-virgin olivenolje
- 4 skiver bacon, kuttet i 7,5 cm lange strimler
- 1,8 kg storfekjøtt av chuck eller rund, kuttet i 5 cm store terninger
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 ss tomatpuré
- 3 ss hvetemel
- 1 kopp konjakk
- 1 flaske tørr rødvin, for eksempel Burgundy
- 5 kopper lavsaltet storfebuljong
- Bouquet garni (2 ferske rosmarinstilker, 8 ferske timianstilker, 2 laurbærblad, bundet sammen med kjøkkenhyssing eller i osteklede)
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 450 g hvite sopp, stilkene fjernet
- 3 kopper blancherte og skrelte perle løk
- En klype sukker
- Fersk flatbladpersille, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Sett en stor nederlandsk ovn over middels varme og hell i en halv spiseskje olje.
- 3Tilsett bacon og kok til det er sprøtt.
- 4Fjern baconet og legg det på et kjøkkenpapir; la det avkjøle og smuldre det deretter opp til bruk som garnityr.
- 5Krydre storfekjøttet med rikelig med salt og pepper.
- 6Tilsett storfekjøttet i gryten i porsjoner.
- 7Stek kjøttbitene i baconfettet til de er jevnt brune på alle sider, omtrent 8 til 10 minutter.
- 8Fjern kjøttet fra gryten og legg det på en tallerken.
- 9Tilsett tomatpuré og mel i gryten og rør godt sammen.
- 10Slå av varmen, hell i Cognac og rør for å skrape opp de smakfulle bitene i bunnen av gryten.
- 11Sett varmen på igjen og tenn på Cognacen med en lang kjøkkenstikke.
- 12Vær forsiktig og stå tilbake mens alkoholflammen dør ut.
- 13Visp inn rødvin og storfebuljong; legg kjøttet tilbake i gryten sammen med bouquet garni.
- 14Rør alt godt sammen og la blandingen småkoke.
- 15Kok til væsken begynner å tykne og får konsistensen av en saus; dette tar omtrent 15 minutter.
- 16Dekk til gryten, skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 1 time.
- 17I en liten stekepanne, over middels-lav varme, varm litt olivenolje.
- 18Tilsett hvitløk og sopp, og kok til soppen begynner å bli brun, ca. 4 til 5 minutter.
- 19Tilsett perleløk og kok til løken er gjennomvarmet.
- 20Løft av lokket og tilsett soppblandingen sammen med en klype sukker for å balansere syren fra rødvinen.
- 21Krydre med salt og pepper etter smak.
- 22Øk varmen litt og la det småkoke i ytterligere 45 minutter, til grønnsakene og kjøttet er møre.
- 23Fjern bouquet garni.
- 24Overfør til en serveringsskål og dryss over hakket persille og det reserverte smuldrede baconet før servering.