Biff Bourguignon

Biff Bourguignon

Lær hvordan du lager en smakfull beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgekosen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Ekstra-virgin olivenolje
  • 4 skiver bacon, kuttet i 7,5 cm lange strimler
  • 1,8 kg storfekjøtt av chuck eller rund, kuttet i 5 cm store terninger
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss hvetemel
  • 1 kopp konjakk
  • 1 flaske tørr rødvin, for eksempel Burgundy
  • 5 kopper lavsaltet storfebuljong
  • Bouquet garni (2 ferske rosmarinstilker, 8 ferske timianstilker, 2 laurbærblad, bundet sammen med kjøkkenhyssing eller i osteklede)
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 450 g hvite sopp, stilkene fjernet
  • 3 kopper blancherte og skrelte perle løk
  • En klype sukker
  • Fersk flatbladpersille, hakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Sett en stor nederlandsk ovn over middels varme og hell i en halv spiseskje olje.
  3. 3Tilsett bacon og kok til det er sprøtt.
  4. 4Fjern baconet og legg det på et kjøkkenpapir; la det avkjøle og smuldre det deretter opp til bruk som garnityr.
  5. 5Krydre storfekjøttet med rikelig med salt og pepper.
  6. 6Tilsett storfekjøttet i gryten i porsjoner.
  7. 7Stek kjøttbitene i baconfettet til de er jevnt brune på alle sider, omtrent 8 til 10 minutter.
  8. 8Fjern kjøttet fra gryten og legg det på en tallerken.
  9. 9Tilsett tomatpuré og mel i gryten og rør godt sammen.
  10. 10Slå av varmen, hell i Cognac og rør for å skrape opp de smakfulle bitene i bunnen av gryten.
  11. 11Sett varmen på igjen og tenn på Cognacen med en lang kjøkkenstikke.
  12. 12Vær forsiktig og stå tilbake mens alkoholflammen dør ut.
  13. 13Visp inn rødvin og storfebuljong; legg kjøttet tilbake i gryten sammen med bouquet garni.
  14. 14Rør alt godt sammen og la blandingen småkoke.
  15. 15Kok til væsken begynner å tykne og får konsistensen av en saus; dette tar omtrent 15 minutter.
  16. 16Dekk til gryten, skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 1 time.
  17. 17I en liten stekepanne, over middels-lav varme, varm litt olivenolje.
  18. 18Tilsett hvitløk og sopp, og kok til soppen begynner å bli brun, ca. 4 til 5 minutter.
  19. 19Tilsett perleløk og kok til løken er gjennomvarmet.
  20. 20Løft av lokket og tilsett soppblandingen sammen med en klype sukker for å balansere syren fra rødvinen.
  21. 21Krydre med salt og pepper etter smak.
  22. 22Øk varmen litt og la det småkoke i ytterligere 45 minutter, til grønnsakene og kjøttet er møre.
  23. 23Fjern bouquet garni.
  24. 24Overfør til en serveringsskål og dryss over hakket persille og det reserverte smuldrede baconet før servering.