
Krabbesuppe med asparges
oppskrift på kreps og asparges suppe, en lett og deilig forrett som passer perfekt til sommermiddagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kvart liter kyllingkraft
- 3 kopper fersk asparges i 1/2-tommers biter, helst tynne, skåret på skrå
- 1 øre fersk hvit mais, kornene skåret av, eller 1/2 kopp frosne hvite maiskorn
- 1/2 kopp tørr sherry
- 1 spiseskje nykvernet hvit pepper
- 1/2 kopp maisstivelse blandet med 1 kopp kaldt vann
- 1 pund fersk krabbekjøtt, renset for eventuelle bruskbiter eller skjell
- 3 vårløk, skåret på skrå i 1/2-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Kok opp kyllingkraften i en stor gryte. Tilsett asparges og mais; rør om. Ha i sherry og hvit pepper; rør om. Kok i 3 minutter, eller til aspargesen er klar grønn i fargen.
- 2Rør inn maisstivelsen i suppen, litt etter litt, til den er lett tyknet. Suppen skal ikke være like tykk som en saus.
- 3Når suppen er tyknet, tilsett krabbekjøttet og vårløken. Rør godt, og server umiddelbart.