Krabbesuppe med asparges

Krabbesuppe med asparges

oppskrift på kreps og asparges suppe, en lett og deilig forrett som passer perfekt til sommermiddagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kvart liter kyllingkraft
  • 3 kopper fersk asparges i 1/2-tommers biter, helst tynne, skåret på skrå
  • 1 øre fersk hvit mais, kornene skåret av, eller 1/2 kopp frosne hvite maiskorn
  • 1/2 kopp tørr sherry
  • 1 spiseskje nykvernet hvit pepper
  • 1/2 kopp maisstivelse blandet med 1 kopp kaldt vann
  • 1 pund fersk krabbekjøtt, renset for eventuelle bruskbiter eller skjell
  • 3 vårløk, skåret på skrå i 1/2-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp kyllingkraften i en stor gryte. Tilsett asparges og mais; rør om. Ha i sherry og hvit pepper; rør om. Kok i 3 minutter, eller til aspargesen er klar grønn i fargen.
  2. 2Rør inn maisstivelsen i suppen, litt etter litt, til den er lett tyknet. Suppen skal ikke være like tykk som en saus.
  3. 3Når suppen er tyknet, tilsett krabbekjøttet og vårløken. Rør godt, og server umiddelbart.