Pasta med møre grønnsaker

Pasta med møre grønnsaker

oppskrift på pasta med saftige og møre grønnsaker, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 til 1 ¼ pund utvalgte møre grønnsaker (f.eks. paprika, squash)
  • 1 spiseskje salt
  • 1 pakke (1 pund) pasta
  • 4 spiseskjeer fett (olivenolje, smør eller baconfett)
  • 3 hvitløksfedd og/eller en løk, hakket
  • Nykvernet svart pepper
  • Valgfrie smakstilsetninger og/eller tørkede/friske urter
  • Parmesanost, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered utvalgte grønnsaker. Kok opp 2 liter vann i en stor kjele. Tilsett salt og pasta i det kokende vannet. Bruk pakkens koketid som veiledning, og kok pastaen, delvis dekket og med jevnt omrøring, til den er al dente.
  2. 2I mellomtiden, varm opp fett og hvitløk i en stor stekepanne over middels høy varme til hvitløken akkurat begynner å frese. Hvis du bruker løk, varm opp fettet, tilsett løken og sautér til den er myk, ca. 3–4 minutter. Tilsett de forberedte grønnsakene i pannen, og krydre rikelig med salt og pepper; sautér til de er møre, ytterligere 5–7 minutter. Rør inn eventuelle smakstilsetninger og tørkede urter; kok opp for å blande smakene, ca. 1 minutt til. Ta av varmen og sett til side, uten lokk, til pastaen er ferdig.
  3. 3Sil av pastaen, og spar ½ kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett innholdet fra stekepannen, kokevannet, eventuelle friske urter og en raus mengde revet Parmesanost; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster krydder, inkludert pepper etter behov. Server med ekstra ost, som kan deles ut separat.