
Julekake
oppskrift på julekake, perfekt for julens feiringer. enkel å lage, smakfull og dekorativ. prøv vår julekake i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 0,23 kg usaltet smør
- 2. 0,23 kg lyst brunt sukker
- 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4. 2 teskjeer limejuice
- 5. 1 teskje limeskall
- 6. 6 egg
- 7. 170 gram ferske brødsmuler
- 8. 170 gram mel
- 9. ½ teskje malt kanel
- 10. ½ teskje malt muskatnøtt
- 11. ½ teskje malt ingefær
- 12. ¼ teskje malt nellik
- 13. 1½ teskje bakepulver
- 14. ¼ teskje kosher-salt
- 15. 1 kopp rom
- 16. 1 pint portvin
- 17. 4 kopper blandet, marinert frukt, oppskrift følger, presset og finhakket
- 18. 450 gram svarte rosiner
- 19. 450 gram gule rosiner
- 20. 450 gram svisker, delt i kvarter eller åttendedeler, avhengig av størrelse
- 21. 4 kanelstenger
- 22. 2 vaniljestenger, delt på langs
- 23. Jamaicansk hvit rom
- 24. Jamaicansk krydret rom
- 25. Portvin
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. I en blandebolle, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Bland inn vanilje, limejuice og limeskall. Tilsett eggene ett om gangen, og rør godt mellom hver. Bland sammen brødsmuler, mel, alle krydderne, bakepulver og salt. Bland rom og portvin. Tilsett melblandingen og rom/portvin-blandingen vekselvis i røren. Vend inn den hakkede, marinerte frukten.
- 33. Forbered en (23 cm) kakeform eller to springformer ved å kle bunnen og sidene med bakepapir. Fyll formen til ca. 3/4 og stek til en kakepinne kommer ut ren fra midten, ca. 1 time og 10 minutter.
- 44. Legg rosiner, plommer, kanelstenger og vaniljestenger i et glasskrus og dekk med en blanding av like deler jamaicansk hvit rom, jamaicansk krydret rom og portvin. Sett på lokk, merk kruset med dato, og oppbevar det på et kjølig, tørt sted. Sjekk av og til frukten for å se om det trengs mer væske, ettersom frukten vil svulme opp og trekke til seg væsken.
- 55. Hold frukten dekket med væske. Det er best å la frukten marinere i minst én måned for best smak.