Vegetarisk bibimbap

Vegetarisk bibimbap

oppskrift på vegetarisk bibimbap med friske grønnsaker og smakfull saus. perfekt for en rask og næringsrik middag. prøv vår enkle guide nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 1 kopp gulrotstaver
  • 1 kopp squashstaver
  • 1/2 (400 gram) boks bønnespirer, avrent
  • 170 gram hermetiske bambusskudd, avrent
  • 1 (125 gram) boks skivede sopp, avrent
  • 1/8 teskje salt etter smak
  • 2 kopper kokt og avkjølt ris
  • 1/3 kopp skivet grønn løk
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1 spiseskje smør
  • 3 egg
  • 3 teskjeer søt rød chilisaus, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp sesamolje i en stor stekepanne over middels varme; kok og rør inn gulrot og squash i den varme oljen til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter. Rør inn bønnespirer, bambusskudd og sopp. Kok og rør til gulrøttene er møre, ca. 5 minutter til. Krydre med salt etter smak og sett grønnsakene til side.
  2. 2Rør inn kokt ris, grønn løk, soyasaus og svart pepper i den samme stekepannen til risen er varm. I en separat panne over middels varme, smelt smør og stek forsiktig egg, snu en gang, til plommen fortsatt er litt rennende men eggehvitene er faste, ca. 3 minutter per egg.
  3. 3For å servere, fordel den varme kokte risen blant i tre serveringsskåler og topp hver skål med en tredjedel av grønnsaksblandingen og et stekt egg. Server søt rød chili-saus ved siden av for å blande inn i bibimbapen.