
Vegetarisk bibimbap
oppskrift på vegetarisk bibimbap med friske grønnsaker og smakfull saus. perfekt for en rask og næringsrik middag. prøv vår enkle guide nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 1 kopp gulrotstaver
- 1 kopp squashstaver
- 1/2 (400 gram) boks bønnespirer, avrent
- 170 gram hermetiske bambusskudd, avrent
- 1 (125 gram) boks skivede sopp, avrent
- 1/8 teskje salt etter smak
- 2 kopper kokt og avkjølt ris
- 1/3 kopp skivet grønn løk
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 spiseskje smør
- 3 egg
- 3 teskjeer søt rød chilisaus, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp sesamolje i en stor stekepanne over middels varme; kok og rør inn gulrot og squash i den varme oljen til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter. Rør inn bønnespirer, bambusskudd og sopp. Kok og rør til gulrøttene er møre, ca. 5 minutter til. Krydre med salt etter smak og sett grønnsakene til side.
- 2Rør inn kokt ris, grønn løk, soyasaus og svart pepper i den samme stekepannen til risen er varm. I en separat panne over middels varme, smelt smør og stek forsiktig egg, snu en gang, til plommen fortsatt er litt rennende men eggehvitene er faste, ca. 3 minutter per egg.
- 3For å servere, fordel den varme kokte risen blant i tre serveringsskåler og topp hver skål med en tredjedel av grønnsaksblandingen og et stekt egg. Server søt rød chili-saus ved siden av for å blande inn i bibimbapen.