Elegant kalkunfylling

Elegant kalkunfylling

Lær hvordan du lager en elegant turkey stuffing som gir kalkunen en smakfull og saftig fylling. Perfekt for høytiden eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp rosiner
  • 2. 1 ½ kopper appelsinlikør
  • 3. ½ kopp usaltet smør
  • 4. 2 kopper hakket selleri
  • 5. 1 stor løk, hakket
  • 6. 450 gram krydret italiensk pølse, uten skinn
  • 7. 1 (450 gram) pakke urte- og krydderbrygging til stuffing
  • 8. 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 9. 4 Granny Smith- epler – skrellet, kjernet og hakket
  • 10. ½ kopp usaltet smør, smeltet
  • 11. 2 kopper kyllingbuljong
  • 12. 4 teskjeer hakket fersk salvie
  • 13. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg rosinene i en liten kjele, og dekk dem med 1 kopp likør. Kok opp, fjern fra varmen, og sett til side.
  2. 22. I en stor stekepanne, smelt 1/2 kopp smør over middels varme. Surr selleri og løk i smøret i 10 minutter. Overfør til en stor blandebolle.
  3. 33. I samme stekepanne, kok pølsen over middels høy varme til den er smuldret og jevnt brunet. Sil av overflødig fett.
  4. 44. Bland pølsen og stuffing-blandingen med selleri og løk. Rør inn rosinene og likøren, pekannøttene og eplene. Bland inn det smeltede smøret, kyllingkraften, 1/2 kopp appelsinlikør; stuffing skal være helt fuktig. Krydre med salvie, salt og pepper.