
Elegant kalkunfylling
Lær hvordan du lager en elegant turkey stuffing som gir kalkunen en smakfull og saftig fylling. Perfekt for høytiden eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp rosiner
- 2. 1 ½ kopper appelsinlikør
- 3. ½ kopp usaltet smør
- 4. 2 kopper hakket selleri
- 5. 1 stor løk, hakket
- 6. 450 gram krydret italiensk pølse, uten skinn
- 7. 1 (450 gram) pakke urte- og krydderbrygging til stuffing
- 8. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 9. 4 Granny Smith- epler – skrellet, kjernet og hakket
- 10. ½ kopp usaltet smør, smeltet
- 11. 2 kopper kyllingbuljong
- 12. 4 teskjeer hakket fersk salvie
- 13. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg rosinene i en liten kjele, og dekk dem med 1 kopp likør. Kok opp, fjern fra varmen, og sett til side.
- 22. I en stor stekepanne, smelt 1/2 kopp smør over middels varme. Surr selleri og løk i smøret i 10 minutter. Overfør til en stor blandebolle.
- 33. I samme stekepanne, kok pølsen over middels høy varme til den er smuldret og jevnt brunet. Sil av overflødig fett.
- 44. Bland pølsen og stuffing-blandingen med selleri og løk. Rør inn rosinene og likøren, pekannøttene og eplene. Bland inn det smeltede smøret, kyllingkraften, 1/2 kopp appelsinlikør; stuffing skal være helt fuktig. Krydre med salvie, salt og pepper.