Thai ingefærkylling (Gai Pad King)

Thai ingefærkylling (Gai Pad King)

Lær hvordan du lager den autentiske thai ginger chicken, gai pad king, med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag med ingefær og kylling.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper ukokt jasminris
  • 2. 3 1/2 kopper vann
  • 3. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i tynne strimler
  • 6. 1 spiseskje asiatisk fiskesaus
  • 7. 1 spiseskje østerssaus
  • 8. 1 spiseskje hvitt sukker
  • 9. 1/2 kopp fersk ingefær, skåret i matchstikker
  • 10. 1 stor rød paprika, skåret i strimler
  • 11. 3/4 kopp ferske sopp, skivet
  • 12. 4 vårløk, kuttet i 5 cm lange biter
  • 13. 1/2 teskje thailandsk rød chilipasta, eller etter smak
  • 14. 2 spiseskjeer kyllingbuljong
  • 15. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 16. 2 spiseskjeer ferske korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp ris og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 20–25 minutter.
  2. 22. I mellomtiden varmer du opp en wok eller stor stekepanne på middels-høy varme. Rør inn hvitløk og kylling; la det koke i 2 minutter. Tilsett fiskesaus, østerssaus, sukker, ingefær, rød chili, sopp og løk. La det koke og røre til kyllingen ikke lenger er rosa og grønnsakene nesten er møre, ca. 3 minutter. Løs opp chilipasten i kyllingkraften, og tilsett deretter i kyllingblandingen. Krydre med salt og pepper etter smak; dryss over korianderblader som garnityr. Server med den varme risen.