
Grillet pizza
Lær hvordan du lager perfekt grilled pizza hjemme. Enkelt, raskt og smakfullt for en sommerlig middag eller grillfest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 1/2 kopper hvetemel, eller etter behov
- 2. 1 pose Fleischmann's® pizzadeiggjær
- 3. 1 spiseskje sukker
- 4. 1 1/2 teskjeer salt
- 5. 1 1/3 kopper veldig varmt vann (ca. 50–55 grader Celsius)*
- 6. 1/3 kopp olje
- 7. Ekstra mel til utbaking
- 8. Ekstra olje til grilling
- 9. Pizzasaus
- 10. Andre pålegg etter ønske
- 11. Revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. Tenn opp kullgrill eller forvarm gassgrill til middels høy varme.
- 22. Bland 2 kopper mel, uoppløst gjær, sukker og salt i en stor bolle. Tilsett veldig varmt vann og olje; rør sammen til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Gradvis tilsett nok mel til å lage en myk deig. Deigen skal danne en ball og vil være litt klissete. Elt** på en melet overflate, og tilsett mer mel om nødvendig, til deigen er glatt og elastisk, men ikke klissete, ca. 5 minutter.
- 33. Del deigen i 8 deler. Trykk eller kjevle ut hver del på en godt melet overflate til ca. 20 cm store sirkler; de trenger ikke være perfekte.
- 44. Pensle begge sider av deigen med litt ekstra olje. Bruk hendene til forsiktig å løfte hver deig og legg den på grillen. Grill i 3 til 4 minutter til bunnen er lett brunt og toppen ser satt ut. Bruk lang håndtakstang for å fjerne deigen fra grillen, med den grillede siden opp, og legg den på et fat eller en bakeplate.
- 55. Lett påfør saus og topp den grillede siden av hver pizzabunn. Overflødig saus eller topping gjør det vanskelig å håndtere pizzaen. Gjenta med de resterende pizzaene.
- 66. Forsiktig, skyv hver pizza over på grillen. Grill i ytterligere 3 til 4 minutter til bunnen er brunet og osten er smeltet. Ta av fra grillen og server umiddelbart.