Grillet pizza

Grillet pizza

Lær hvordan du lager perfekt grilled pizza hjemme. Enkelt, raskt og smakfullt for en sommerlig middag eller grillfest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 kopper hvetemel, eller etter behov
  • 2. 1 pose Fleischmann's® pizzadeiggjær
  • 3. 1 spiseskje sukker
  • 4. 1 1/2 teskjeer salt
  • 5. 1 1/3 kopper veldig varmt vann (ca. 50–55 grader Celsius)*
  • 6. 1/3 kopp olje
  • 7. Ekstra mel til utbaking
  • 8. Ekstra olje til grilling
  • 9. Pizzasaus
  • 10. Andre pålegg etter ønske
  • 11. Revet mozzarellaost

Fremgangsmåte

  1. 11. Tenn opp kullgrill eller forvarm gassgrill til middels høy varme.
  2. 22. Bland 2 kopper mel, uoppløst gjær, sukker og salt i en stor bolle. Tilsett veldig varmt vann og olje; rør sammen til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Gradvis tilsett nok mel til å lage en myk deig. Deigen skal danne en ball og vil være litt klissete. Elt** på en melet overflate, og tilsett mer mel om nødvendig, til deigen er glatt og elastisk, men ikke klissete, ca. 5 minutter.
  3. 33. Del deigen i 8 deler. Trykk eller kjevle ut hver del på en godt melet overflate til ca. 20 cm store sirkler; de trenger ikke være perfekte.
  4. 44. Pensle begge sider av deigen med litt ekstra olje. Bruk hendene til forsiktig å løfte hver deig og legg den på grillen. Grill i 3 til 4 minutter til bunnen er lett brunt og toppen ser satt ut. Bruk lang håndtakstang for å fjerne deigen fra grillen, med den grillede siden opp, og legg den på et fat eller en bakeplate.
  5. 55. Lett påfør saus og topp den grillede siden av hver pizzabunn. Overflødig saus eller topping gjør det vanskelig å håndtere pizzaen. Gjenta med de resterende pizzaene.
  6. 66. Forsiktig, skyv hver pizza over på grillen. Grill i ytterligere 3 til 4 minutter til bunnen er brunet og osten er smeltet. Ta av fra grillen og server umiddelbart.