Italiensk lasagne

Italiensk lasagne

Lær hvordan du lager en deilig italiensk lasagne med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 9 skiver bacon, i terninger
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1 teskje fennikelfrø
  • 4. 1 teskje tørket oregano
  • 5. 1 ½ teskje italiensk krydderblanding
  • 6. 2 bokser (à 28 unser) tomatsaus
  • 7. 900 gram italiensk pølse
  • 8. 1 pakke (à 16 unser) lasagneplater
  • 9. 2 pint delskummet ricottaost
  • 10. 2 egg
  • 11. 2 teskjeer hakket frisk persille
  • 12. 1 teskje tørket oregano
  • 13. 1/3 kopp melk
  • 14. 8 skiver provolonost
  • 15. 6 kopper revet mozzarellaost

Fremgangsmåte

  1. 11. Brun bacon og løk i en stor panne over middels varme. Rør inn fennikelfrø, 1 teskje oregano, italiensk krydderblanding og tomatsaus. Dekk til, og la det småkoke på lav varme i 4 til 6 timer, eller til det er tykt.
  2. 22. Brun pølsene i en stor stekepanne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i 2,5 cm (1 tomme) store biter.
  3. 33. Bland sammen ricottaost, egg, melk, persille og 1 teskje oregano i en middels bolle.
  4. 44. Legg et lag med 1 kopp saus i bunnen av en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Legg deretter et lag med en tredjedel av de ukokte lasagneplatene, 1/2 av ricottablandingen, 1/2 av pølsebitene, 1/3 av mozzarellaen og 1/2 av provoloneosten. Topp med en tredjedel av sausen. Gjenta lagene. Avslutt med et lag med resten av lasagneplatene. Fordel resten av sausen over, og strø med resten av mozzarellaen.
  5. 55. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 1 1/2 time.