
Italiensk lasagne
Lær hvordan du lager en deilig italiensk lasagne med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 9 skiver bacon, i terninger
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 1 teskje fennikelfrø
- 4. 1 teskje tørket oregano
- 5. 1 ½ teskje italiensk krydderblanding
- 6. 2 bokser (à 28 unser) tomatsaus
- 7. 900 gram italiensk pølse
- 8. 1 pakke (à 16 unser) lasagneplater
- 9. 2 pint delskummet ricottaost
- 10. 2 egg
- 11. 2 teskjeer hakket frisk persille
- 12. 1 teskje tørket oregano
- 13. 1/3 kopp melk
- 14. 8 skiver provolonost
- 15. 6 kopper revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. Brun bacon og løk i en stor panne over middels varme. Rør inn fennikelfrø, 1 teskje oregano, italiensk krydderblanding og tomatsaus. Dekk til, og la det småkoke på lav varme i 4 til 6 timer, eller til det er tykt.
- 22. Brun pølsene i en stor stekepanne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i 2,5 cm (1 tomme) store biter.
- 33. Bland sammen ricottaost, egg, melk, persille og 1 teskje oregano i en middels bolle.
- 44. Legg et lag med 1 kopp saus i bunnen av en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Legg deretter et lag med en tredjedel av de ukokte lasagneplatene, 1/2 av ricottablandingen, 1/2 av pølsebitene, 1/3 av mozzarellaen og 1/2 av provoloneosten. Topp med en tredjedel av sausen. Gjenta lagene. Avslutt med et lag med resten av lasagneplatene. Fordel resten av sausen over, og strø med resten av mozzarellaen.
- 55. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 1 1/2 time.